Карамелизирани мандарини с шоколад
Необходими продукти:
8 мандарини
200 грама захар
15 мл прясно мляко
150 мл вода
80 грама черен шоколад
50 грама орехи
Начин на приготвяне:
Измийте мандарините, без да ги обелвате и ги попарете с вряла вода. Нарежете ги заедно с кората на кръгчета с дебелина около 5 мм и сложете да се варят в продължение на 2 минути. След това отцедете водата. Повторете всичко още веднъж: налейте чиста вода, нека се варят 2 минути и отново отстранете водата (това е необходимо, за да се премахне горчивия вкус от кората).
Поръсете отцедените плодове със захарта, прибавете 150 мл вода и оставете да се варят 25 минути на слаб огън. През това време смелете орехите.
Извадете сварените мандарини от сиропа и ги подредете върху фолио, хартия за печене или тава. Сложете ги във фурната за 15 минути при 140 градуса. Ако искате плодовете да бъдат още по-хрупкави, оставете ги 3-5 минути повече.
Разтопете шоколада на водна баня заедно с млякото.
Потапяйте парчетата плод до половината последователно в шоколада и после в смлените орехи.
Може да поднесете като десерт или да използвате за украса на различни сладкарски изделия.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Млечно смути със замразени плодове
- Алкална диета
- E150(c) Амонячен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Японска дюля
- Домашни шоколадови пуканки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с бисквити и карамел
Коментари към Карамелизирани мандарини с шоколад