Карамелизирани кайсии
Необходими продукти:
5 кайсии
кафява захар
10 грама масло
1 ч. л. лимонов сок
подправки: карамфил, индийско орехче, канела
ванилова захар
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган. Кайсиите трябва да са предварително измити и подсушени. Разрежете ги на две и поръсете вътрешната им част с кафява захар. Сложете ги в тигана. Добавете подправките и лимоновия сок. Оставете на среден огън в продължение на 5 минути, за да се получи карамел от маслото и захарта. Вместо кайсии може да използвате други плодове: круши, праскови, ябълки и т. н.
Може да си приготвите и крем към плодовете. За целта смесете сметана с маскарпоне и прибавете малко захар.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Лекува ли витамин В17 рак?
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Карамелизирана захар - рецепта
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
Коментари към Карамелизирани кайсии