Карамелизирани кайсии
Необходими продукти:
5 кайсии
кафява захар
10 грама масло
1 ч. л. лимонов сок
подправки: карамфил, индийско орехче, канела
ванилова захар
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган. Кайсиите трябва да са предварително измити и подсушени. Разрежете ги на две и поръсете вътрешната им част с кафява захар. Сложете ги в тигана. Добавете подправките и лимоновия сок. Оставете на среден огън в продължение на 5 минути, за да се получи карамел от маслото и захарта. Вместо кайсии може да използвате други плодове: круши, праскови, ябълки и т. н.
Може да си приготвите и крем към плодовете. За целта смесете сметана с маскарпоне и прибавете малко захар.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ МИСТ ЗА КОСА И ТЯЛО С КАРАМЕЛ И МОРСКА СОЛ 221 мл
НовЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Карамелизирана захар - рецепта
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- E150(a) Карамел обикновен
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
Коментари към Карамелизирани кайсии