Канелени питки

Необходими продукти:
350 грама брашно
1 чаена лъжица суха мая
80 грама захар
150 милилитра прясно мляко
1 яйце
60 грама масло
1 чаена лъжица смлян кардамон
щипка сол
За плънката:
60 грама масло
1 супена лъжица захар
1/2 супена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Разбийте леко яйцето с вилица, половината ще е необходимо за тестото, а останалото - за намазване.
Разтворете маята в 2 - 3 супени лъжици топло прясно мляко и оставете за 10 минути, за да може сместа да увеличи обема си.
Разтопете маслото и го охладете леко. Към него прибавете млякото и маята, след това захарта, половината от яйцето, щипка сол, кардамона и брашното. Замесете тесто и нека втаса за около 30 - 40 минути.
Поръсете кухненския плот с брашно и омесете леко готовото тесто. То трябва да бъде меко. Разточете го в правоъгълен пласт.
Направете плънката. Разтопете маслото със захарта, прибавете канелата. С помощта на четка нанесете внимателно сместа по повърхността на пласта, след което навийте руло. Нарежете на парчета и ги подредете в тава. Покрийте и оставете за час, за да втасат.
Намажете питките с останалото яйце и изпечете във фурната при 230 градуса за около 8 - 10 минути.
Покрийте с кърпа и нека се охладят малко.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК МАКС МЪЖ * 20 БЧК
ПРАНАРОМ АЛЕРГОФОРС СПРЕЙ 150 мл
СТИКС ЧИН МИН БАЛСАМ 50 мл.
ХЕРБАЛКАН ПАРАОЙЛ тинктура 10 мл
МАКЕДА БОТАНИКС КОМПЛЕКТ ЗА АРОМАТЕРАПИЯ SWEET DREAMS SET
НЕИСС БОДИ ЕКСПЕРТ АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Отслабване с мед и канела
- Цветни рулца от тортила питки
- Хрупкави домашни солети
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Полезни свойства на канелата
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Канелено дърво, Канела
Коментари към Канелени питки