Канелени питки

Необходими продукти:
350 грама брашно
1 чаена лъжица суха мая
80 грама захар
150 милилитра прясно мляко
1 яйце
60 грама масло
1 чаена лъжица смлян кардамон
щипка сол
За плънката:
60 грама масло
1 супена лъжица захар
1/2 супена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Разбийте леко яйцето с вилица, половината ще е необходимо за тестото, а останалото - за намазване.
Разтворете маята в 2 - 3 супени лъжици топло прясно мляко и оставете за 10 минути, за да може сместа да увеличи обема си.
Разтопете маслото и го охладете леко. Към него прибавете млякото и маята, след това захарта, половината от яйцето, щипка сол, кардамона и брашното. Замесете тесто и нека втаса за около 30 - 40 минути.
Поръсете кухненския плот с брашно и омесете леко готовото тесто. То трябва да бъде меко. Разточете го в правоъгълен пласт.
Направете плънката. Разтопете маслото със захарта, прибавете канелата. С помощта на четка нанесете внимателно сместа по повърхността на пласта, след което навийте руло. Нарежете на парчета и ги подредете в тава. Покрийте и оставете за час, за да втасат.
Намажете питките с останалото яйце и изпечете във фурната при 230 градуса за около 8 - 10 минути.
Покрийте с кърпа и нека се охладят малко.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КУБА ROYAL ДЕО СПРЕЙ ЗА МЪЖЕ 200 мл
РЕЛАКС МИОТОН саше * 12 НАТСТИМ
ГРИЙН БЕЪР СЛИМ БОДИ капсули * 60
БЛЪД ШУГАР капсули * 90 NATURE'S WAY
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ДИАБЕТ * 20
ПЮРВИТАЛ КАНЕЛА КОМПЛЕКС + капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Отслабване с мед и канела
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Канелено дърво, Канела
- Хрупкави домашни солети
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Полезни свойства на канелата
Коментари към Канелени питки