Канелени питки

Необходими продукти:
350 грама брашно
1 чаена лъжица суха мая
80 грама захар
150 милилитра прясно мляко
1 яйце
60 грама масло
1 чаена лъжица смлян кардамон
щипка сол
За плънката:
60 грама масло
1 супена лъжица захар
1/2 супена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Разбийте леко яйцето с вилица, половината ще е необходимо за тестото, а останалото - за намазване.
Разтворете маята в 2 - 3 супени лъжици топло прясно мляко и оставете за 10 минути, за да може сместа да увеличи обема си.
Разтопете маслото и го охладете леко. Към него прибавете млякото и маята, след това захарта, половината от яйцето, щипка сол, кардамона и брашното. Замесете тесто и нека втаса за около 30 - 40 минути.
Поръсете кухненския плот с брашно и омесете леко готовото тесто. То трябва да бъде меко. Разточете го в правоъгълен пласт.
Направете плънката. Разтопете маслото със захарта, прибавете канелата. С помощта на четка нанесете внимателно сместа по повърхността на пласта, след което навийте руло. Нарежете на парчета и ги подредете в тава. Покрийте и оставете за час, за да втасат.
Намажете питките с останалото яйце и изпечете във фурната при 230 градуса за около 8 - 10 минути.
Покрийте с кърпа и нека се охладят малко.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК МАКС МЪЖ * 20 БЧК
БИОХЕРБА БИЛКОВ ЧАЙ ГРЪДЕН БРОНХО ФИЛТЪР * 20
ХРОМ + КАНЕЛА КОМПЛЕКС капсули * 60 VIRIDIAN
ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
ЕКО БАЛАНС ДИАБЕМАГ капсули * 30
НАТУРА ТЕРАПИ СЛИМ КОМПЛЕКС капсули * 30 + СЛИМ ФАЙБЪР капсули * 30 * 2
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Цветни рулца от тортила питки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Отслабване с мед и канела
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Канелено масло
- Хрупкави домашни солети
Коментари към Канелени питки