Канелени кексчета с мед и кокосово масло
Необходими продукти:
- 2 големи яйца със стайна температура
- 1/4 чаена чаша мед
- 1/4 чаена чаша кокосово масло, разтопено
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1/4 чаена чаша кокосово брашно
- 1/4 чаена чаша бадемово брашно
- 1 супена лъжица кафява захар
- 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
- 1 чаена лъжичка канела
- щипка сол
За поръсване:
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 1 чаена лъжичка канела
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 190 градуса и подмажете форма за мъфини с разтопено кокосово масло.
- В голяма купа смесете яйцата, меда, кокосовото масло и ваниловия екстракт.
- Добавете кокосовото брашно, бадемовото брашно, захарта, содата, канелата и солта.
- Разбъркайте за кратко, колкото да се смесят и разпределете тестото във формата за мъфини, като напълните 3/4 от всяко гнездо.
- Печете в продължение на 11-12 минути или докато клечка за зъби излезе чиста от центъра на кексчетата.
- Оставете ги да се охладят в продължение на 5 минути, след което ги извадете от формата и поставете върху решетка, за да се охладят напълно.
- Смесете захарта и канелата в малка купа, поръсете мъфините и ги поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Перфектните бананови мъфини
- Мъфини без захар с овесени ядки и бадемово мляко
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Картофени мъфини с бекон и кашкавал
- Мъфин кейкчета с крема сирене и солен карамел
- Мини шоколадов чийзкейк без печене
- Мъфини с овесени ядки и банан
- Кексчета с кайма и кашкавал
- Таханови мъфини с банан и овесени ядки
- Царевични кексчета с тиква и семена
Коментари към Канелени кексчета с мед и кокосово масло