Как да съхраняваме ядките правилно
В ядките се съдържат множество мазнини, които при високи температури и при свободен контакт с въздух придават на полезния продукт гранясал вкус.
Основните критерии, по които може да познаете свежите ядки са златистата или кафява окраска и приятният аромат. Съхранението им за дълго време не е проста работа обаче. В пакети, торби и шкафове са добри за консумация едва до края на зимата. За да ги запазите повече, по-добре да бъдат поставяни в метални, стъклени или глинени съдове, които се затварят плътно.
Може да замразите обелените ядки, но целта ги сложете в херметически затворена кутия. Това дава възможност да запазите антиоксидантните им свойства.
Високите влажност и температури са идеална среда за образуването на плесен. Ако забележете такава, незабавно я отстранете или изхвърлете ядката, защото тя е наситена с алфатоксини.
Влажността не трябва да надвишава 40%, защото в противен случай след няколко седмици ще се появи пресен първо върху черупката, а след това и по ядрата.
Що се отнася до температурата, колкото по-ниска е тя, толкова по-дълго и по-добре ще се запазят ядките.
Ако целта е да ги съхраните за около месец-два, тогава спокойно ги сложете в найлонов плик.
Снимки: tonus.by; nalatty.com; kak-hranit.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
ЧАНТА ЗА ИНСУЛИН РОБОТИ ELITE BAGS EB-14.010
ЯМАМОТО НУТРИШЪН КУТИЯ ЗА ТАБЛЕТКИ И КАПСУЛИ
КУТИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ПРОТЕЗИ КРЪГЛА С МАГНИТ 2.2
НовМЕДЕЛА ПЛИКЧЕТА ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА КЪРМА * 25 008.0403
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Орехи - ползи и вреди
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Черен орех
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Кедър
- Премахнете бързо стипчивия вкус на райската ябълка по 4 начина
Коментари към Как да съхраняваме ядките правилно