Как да съхраняваме ядките правилно

В ядките се съдържат множество мазнини, които при високи температури и при свободен контакт с въздух придават на полезния продукт гранясал вкус.
Основните критерии, по които може да познаете свежите ядки са златистата или кафява окраска и приятният аромат. Съхранението им за дълго време не е проста работа обаче. В пакети, торби и шкафове са добри за консумация едва до края на зимата. За да ги запазите повече, по-добре да бъдат поставяни в метални, стъклени или глинени съдове, които се затварят плътно.
Може да замразите обелените ядки, но целта ги сложете в херметически затворена кутия. Това дава възможност да запазите антиоксидантните им свойства.
Високите влажност и температури са идеална среда за образуването на плесен. Ако забележете такава, незабавно я отстранете или изхвърлете ядката, защото тя е наситена с алфатоксини.
Влажността не трябва да надвишава 40%, защото в противен случай след няколко седмици ще се появи пресен първо върху черупката, а след това и по ядрата.
Що се отнася до температурата, колкото по-ниска е тя, толкова по-дълго и по-добре ще се запазят ядките.
Ако целта е да ги съхраните за около месец-два, тогава спокойно ги сложете в найлонов плик.
Снимки: tonus.by; nalatty.com; kak-hranit.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехово брауни с кафе и шоколад
- Бразилски орех за здраве и стройна фигура
- Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
- Как да запазим ягодите свежи за по-дълго време?
- Сурова плодова каша с пшеничен зародиш и орехи
- Печени ябълки с мед и орехи
- Защо трябва да поставите монета във фризера, преди да излезете от дома?
- Салата от тиквички с орехи
- Шоколадови пуканки с ядки на фурна
Коментари към Как да съхраняваме ядките правилно