Как да съхраняваме и приготвяме лука

1. За да се съхрани по-дълго време, зеленият лук не трябва да се мие.
2. За да се зачерви по-добре лукът при пържене, добавете малко захар на пясък в мазнината.
3. Преди да изпържите лука, оваляйте го в брашно, за да не загори и да се получи червеникав оттенък.
4. Горчивината на лука може лесно да отстраните като го нарежете тънко и го залеете със студена вода за известно време.
5. За да съхраните вече разрязана глава лук, намажете разреза с някаква мазнина (олио, масло и др.)
6. За да не "плачете", докато режете лук, почиствайте го под струя студена вода или просто намокрете ножа.
7. Разрязаната глава лук не изсъхва, ако се постави в чинийка със сол с разреза надолу.
8. Когато добавяте суров лук в салати, добре е да го нарежете на ситно и да го попарите леко с вряла вода.
9. Добавянето на задушен лук в каймата подобрява вкуса й и дава възможност за по-дългото й съхранение.
10. Замразеният лук може да се използва без никакви проблеми, ако го оставите за няколко часа в студена вода. По този начин възстановява свойствата си.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕСТРИНСКИ ОРГАНАЙЗЕР KEEN ELITE BAGS EB - 01.010
КАНПОЛ КУТИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА СУХО МЛЯКО СИВА 56/014
ЧАНТА ЗА ИНСУЛИН ЦИРК ELITE BAGS EB-14.011
УИ БЕЙБИ ПЛИК ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА КЪРМА * 25
ЛАНСИНОХ ПЛИКЧЕТА ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА КЪРМА * 50
НЕСЕСЕР ЗА ИНСУЛИН ELITE BAGS EB-14.013
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Как да запазим ягодите свежи за по-дълго време?
- Защо трябва да поставите монета във фризера, преди да излезете от дома?
- Един месец закусвайте с печен лук, за да се предпазите от диабет
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Картофен колбас с лук
- Палачинки със сирене и лук
- Печен лук с плънка от шунка, пармезан и сметана
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
Коментари към Как да съхраняваме и приготвяме лука