Как да съхраняваме и приготвяме лука
1. За да се съхрани по-дълго време, зеленият лук не трябва да се мие.
2. За да се зачерви по-добре лукът при пържене, добавете малко захар на пясък в мазнината.
3. Преди да изпържите лука, оваляйте го в брашно, за да не загори и да се получи червеникав оттенък.
4. Горчивината на лука може лесно да отстраните като го нарежете тънко и го залеете със студена вода за известно време.
5. За да съхраните вече разрязана глава лук, намажете разреза с някаква мазнина (олио, масло и др.)
6. За да не "плачете", докато режете лук, почиствайте го под струя студена вода или просто намокрете ножа.
7. Разрязаната глава лук не изсъхва, ако се постави в чинийка със сол с разреза надолу.
8. Когато добавяте суров лук в салати, добре е да го нарежете на ситно и да го попарите леко с вряла вода.
9. Добавянето на задушен лук в каймата подобрява вкуса й и дава възможност за по-дългото й съхранение.
10. Замразеният лук може да се използва без никакви проблеми, ако го оставите за няколко часа в студена вода. По този начин възстановява свойствата си.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАНТА ЗА ИНСУЛИН ELITE BAGS EB-14.003
УИ БЕЙБИ КОМПЛЕКТ ЗА ХРАНЕНЕ 886
ИСО КОШ ЗА ИГРАЧКИ С ПОСТЕЛКА KRU19556
НовЧАНТА ЗА ИНСУЛИН ELITE BAGS EB-14.005
КОМПЛЕКТ ВОСЪЧНИ ОПАКОВКИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ WRAP AROUND
МЕЛУНА МИКРОФИБЪРНА ТОРБИЧКА LILLY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Салата от маслини и лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Премахнете бързо стипчивия вкус на райската ябълка по 4 начина
- Облекчете синузита с лук
- Пилешки дробчета с лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Маринован лук, печен на барбекю
Коментари към Как да съхраняваме и приготвяме лука