Полезни съвети за приготвяне на здравословна храна

Да приготвяме храната здравословно съвсем не е сложно. Това няма да се отрази върху вкуса на ястието и печелившите ще бъдат всички членове на семейството ни. Нека видим няколко полезни съвета за приготвяне на здравословна храна, към които нищо не ни коства да се придържаме. Все пак, здравето е най-важно и сме длъжни да се погрижим за него.
- Никога не добавяйте към ястията допълнителна мазнина, освен в случаите, когато това е крайно належащо.
- Приготвяйте продуктите на пара (във врящата вода те губят хранителните си вещества). Старайте се да не ги обработвате по-дълго време от необходимото.
- Не добавяйте сол, докато се приготвят зеленчуците. Ако изглеждат пресни, овкусете ги с подправки в готово състояние. Така ще прецените обема им и точно колко сол да използвате, за да не прекалите с нея.
- Винаги, когато имате възможност, заменяйте маслото със зехтин.
- Използвайте съд с разпръскващ накрайник/спрей за добавяне на растително олио, за да сте сигурни, че няма да прекалите с количеството, което често се случва, наливайки олиото директно от бутилката.
- Ако мазнината е дошла в повече, просто попийте излишното количество с помощта на хартиена кърпа или остържете с ножа (в зависимост от ястието).
- Не забравяйте за скарата. Продуктите, приготвени на нея, са по-полезни от пържените, това е ясно за всички ни.
- Добре е да използвате скара с решетка, която дава възможност за изтичане на излишната мазнина от продукта по време на печенето.
- Когато пържите, бъркайте бързо продуктите. По този начин те ще се приготвят равномерно от всички страни. Температурата да бъде средна, а количеството на олиото - минимално.
- Рибата сварявайте в прясно мляко или в бульон с вино. Също така приготвяйте на пара - това е най-добрият начин, защото се запазват всички хранителни вещества и ароматът й, освен това методът е нискокалоричен.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- И билките имат странични ефекти
- Регулация на слюноотделянето
- Как да запазим здрави нервите си
- Как да отворим консерва без отварачка или нож?
- Ядки за закуска за остър ум дори в напреднала възраст
- Как да поднесем храната по оригинален начин - Пета част
- Диета № 4Б - при остри чревни заболявания
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Хранене през тръба
- Бял бор
Коментари към Полезни съвети за приготвяне на здравословна храна