Полезни съвети за приготвяне на здравословна храна
Да приготвяме храната здравословно съвсем не е сложно. Това няма да се отрази върху вкуса на ястието и печелившите ще бъдат всички членове на семейството ни. Нека видим няколко полезни съвета за приготвяне на здравословна храна, към които нищо не ни коства да се придържаме. Все пак, здравето е най-важно и сме длъжни да се погрижим за него.
- Никога не добавяйте към ястията допълнителна мазнина, освен в случаите, когато това е крайно належащо.
- Приготвяйте продуктите на пара (във врящата вода те губят хранителните си вещества). Старайте се да не ги обработвате по-дълго време от необходимото.
- Не добавяйте сол, докато се приготвят зеленчуците. Ако изглеждат пресни, овкусете ги с подправки в готово състояние. Така ще прецените обема им и точно колко сол да използвате, за да не прекалите с нея.
- Винаги, когато имате възможност, заменяйте маслото със зехтин.
- Използвайте съд с разпръскващ накрайник/спрей за добавяне на растително олио, за да сте сигурни, че няма да прекалите с количеството, което често се случва, наливайки олиото директно от бутилката.
- Ако мазнината е дошла в повече, просто попийте излишното количество с помощта на хартиена кърпа или остържете с ножа (в зависимост от ястието).
- Не забравяйте за скарата. Продуктите, приготвени на нея, са по-полезни от пържените, това е ясно за всички ни.
- Добре е да използвате скара с решетка, която дава възможност за изтичане на излишната мазнина от продукта по време на печенето.
- Когато пържите, бъркайте бързо продуктите. По този начин те ще се приготвят равномерно от всички страни. Температурата да бъде средна, а количеството на олиото - минимално.
- Рибата сварявайте в прясно мляко или в бульон с вино. Също така приготвяйте на пара - това е най-добрият начин, защото се запазват всички хранителни вещества и ароматът й, освен това методът е нискокалоричен.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИСИЯ "МАЙКА" - ВЕЧНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА БРЕМЕННОСТТА - ИЛИЯН НАЙДЕНОВ
ПОДМЛАДЯВАЩИЯТ ЕНЗИМ - Д-Р ХИРОМИ ШИНИЯ - СИЕЛА
ТЪНКОТО ИЗКУСТВО НА СЪБЛАЗНЯВАНЕТО - МАРК МЕНСЪН - ХЕРМЕС
КАК ДА ОЦЕЛЕЕШ В БЪЛГАРИЯ - Ф. ЗУБЕРСКИ, В. ИВАНОВ, Д. ЙОРДАНОВ - СИЕЛА
БИЗНЕС СЪВЕТИ - УСПЕХ В ЖИВОТА И ПРОФЕСИЯТА - БЕРТ ХЕЛИНГЕР - ЖАНУА 98
ЕФЕКТИВНИТЕ РОДИТЕЛИ - МИЛЕНА МАНОВА - СИЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- И билките имат странични ефекти
- Методи за лечение на анорексия
- Регулация на слюноотделянето
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Секреция на стомашен сок
- 15 продукта, които едновременно подпомагат отслабването и засищат
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
Коментари към Полезни съвети за приготвяне на здравословна храна