Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Какво влияе върху вкуса на ястията

Какво влияе върху вкуса на ястията

от 18 авг 2014г., обновено на 23 апр 2018г.
Какво влияе върху вкуса на ястията - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Върху вкуса на ястията оказват влияние множество фактори. Някои от тях ние не сме в състояние да контролираме (например, водата, която тече у дома), но има и такива, ако ги знаем.

Спазването на определени правила при приготвянето на храната, помага не толкова за подобряване на вкуса на готовото ястие (например, използването на подправки и билки), колкото за запазването на вкуса на продуктите по време на обработката.

Ето няколко съвета...

  • Зърнените храни е необходимо да почистите и измиете, преди да ги приготвите. Измиването да бъде под течаща вода и продължава, докато течността стане напълно прозрачна.
  • Оризът е добре да се измива със студена подсолена вода.
  • След измиване на плодовете и зеленчуците, те трябва да се подсушат и тогава да се подлагат на термична обработка.
  • Месото, рибата и птиците също е необходимо да се подсушават с хартиена кърпа след измиване.
  • Съдовете, които използвате, да бъдат сухи.
  • Задължително отстранявайте:

- ципите, сухожилията и фасциите от месото;

- кожата при птиците;

- при рибите кожите или люспите (в зависимост от вида), мазнините и перките;

- пяната, която се образува при варенето на супи, отвари, сладка.

  • Винаги опитвайте ястието по време на приготвянето поне по няколко пъти, за да може да коригирате вкуса.
  • Използвайте само пресни продукти. Ако все пак сготвите не съвсем пресни, имайте предвид, че това задължително ще се отрази на вкуса на готовото блюдо.
  • Що се отнася до рибата, трябва да се отстранят перките и опашката. Почистете от вътрешностите, като внимавате да не засегнете жлъчния мехур и черния дроб.
  • Когато приготвяте сладко, хубаво е да го варите с едно-две прекъсвания, без да допускате да се промени яркостта на цвета, характерна за конкретния плод.
Още по темата:
  • Вкусни идеи с рецепти за забавни новогодишни ястия Вкусни идеи с рецепти за забавни новогодишни ястия
  • Вкусът на ястията зависи от приборите за хранене, които използваме Вкусът на ястията зависи от приборите за хранене, които използваме
  • Как да съхраняваме и приготвяме лука Как да съхраняваме и приготвяме лука
  • Млечни тайни или няколко хитринки при приготвяне на млякото Млечни тайни или няколко хитринки при приготвяне на млякото
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ВИНОЦЕТИ БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ СМОКИНЯ 250 мл
14.10лв. / 7.21 €

ВИНОЦЕТИ БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ СМОКИНЯ 250 мл

ВИНОЦЕТИ МАЛИНОВ ОЦЕТ 250 мл
7.20лв. / 3.68 €

ВИНОЦЕТИ МАЛИНОВ ОЦЕТ 250 мл

РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
39.95лв. / 20.43 €

РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС

НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
7.00лв. / 3.58 €

НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр

ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
7.90лв. / 4.04 €

ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО

СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
34.95лв. / 17.87 €

СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС

Коментари към Какво влияе върху вкуса на ястията

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Какво влияе върху вкуса на ястията
    www.framar.bg 
    на 16 August 2025 в 18:25
    Коментирайте "Какво влияе върху вкуса на ястията"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
  • С оцет и захар може да заменим виното в ястията
  • 14 странни вкусови комбинации, които няма да съжалявате, ако опитате
  • Къри, Дърво къри
  • Задушена бамя с лук и домати
  • Вкусова сетивна система
  • Умами
  • Как да съхраняваме и приготвяме лука
  • Сетивни системи
  • Млечни тайни или няколко хитринки при приготвяне на млякото
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
ДефибрилацияДефибрилация

Дефибрилация

от 16 авг 2025г.Прочети повече
Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни ИталияНазначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

от 15 авг 2025г.Прочети повече
Спасиха мъж с 12-милиметрова костица от риба в езика, причинила абсцесСпасиха мъж с 12-милиметрова костица от риба в езика, причинила абсцес

Спасиха мъж с 12-милиметрова костица от риба в езика, причинила абсцес

от 15 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 31 дни, 5 часа и 7 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 36 дни, 8 часа и 29 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Къри, Дърво къри Къри, Дърво къри

Къри, Дърво къри

от 27 март 2024г. Прочети повече
Как влияят различните вкусове на храните върху здравето Как влияят различните вкусове на храните върху здравето

Как влияят различните вкусове на храните върху здравето

от 03 окт 2019г. Прочети повече
9 причини бебета да са наистина странни (2 част) 9 причини бебета да са наистина странни (2 част)

9 причини бебета да са наистина странни (2 част)

от 11 юли 2016г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОСТ - НЕПРОЛ М гел 50 г

ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ФУКОИДАН капсули * 60

МЕТАЛЕН КАПАН ЗА ПЛЪХОВЕ K - 3003

ОЛАНЗАКОН таблетки 10 мг * 28 ФАРМАКОНС

АБОФАРМА МАГНЕФОРС ЛИКУИД + В6 СТИК с вкус на кола * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей 0.15% 30 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 15:55:10

АЦЦ 200 прах за перорален разтвор 200 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 15:53:43

ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей 0.15% 30 мл

Коментар на: Десислава от 15 авг 2025г. в 15:39:16

СИНТРОМ таблетки 4 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 15:04:32

ТЕСТ ЗА РАННА БРЕМЕННОСТ ПРЕСТО

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 14:47:52
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival