Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Какво влияе върху вкуса на ястията

Какво влияе върху вкуса на ястията

от 18 авг 2014г., обновено на 23 апр 2018г.
Какво влияе върху вкуса на ястията - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Върху вкуса на ястията оказват влияние множество фактори. Някои от тях ние не сме в състояние да контролираме (например, водата, която тече у дома), но има и такива, ако ги знаем.

Спазването на определени правила при приготвянето на храната, помага не толкова за подобряване на вкуса на готовото ястие (например, използването на подправки и билки), колкото за запазването на вкуса на продуктите по време на обработката.

Ето няколко съвета...

  • Зърнените храни е необходимо да почистите и измиете, преди да ги приготвите. Измиването да бъде под течаща вода и продължава, докато течността стане напълно прозрачна.
  • Оризът е добре да се измива със студена подсолена вода.
  • След измиване на плодовете и зеленчуците, те трябва да се подсушат и тогава да се подлагат на термична обработка.
  • Месото, рибата и птиците също е необходимо да се подсушават с хартиена кърпа след измиване.
  • Съдовете, които използвате, да бъдат сухи.
  • Задължително отстранявайте:

- ципите, сухожилията и фасциите от месото;

- кожата при птиците;

- при рибите кожите или люспите (в зависимост от вида), мазнините и перките;

- пяната, която се образува при варенето на супи, отвари, сладка.

  • Винаги опитвайте ястието по време на приготвянето поне по няколко пъти, за да може да коригирате вкуса.
  • Използвайте само пресни продукти. Ако все пак сготвите не съвсем пресни, имайте предвид, че това задължително ще се отрази на вкуса на готовото блюдо.
  • Що се отнася до рибата, трябва да се отстранят перките и опашката. Почистете от вътрешностите, като внимавате да не засегнете жлъчния мехур и черния дроб.
  • Когато приготвяте сладко, хубаво е да го варите с едно-две прекъсвания, без да допускате да се промени яркостта на цвета, характерна за конкретния плод.
Още по темата:
  • Вкусни идеи с рецепти за забавни новогодишни ястия Вкусни идеи с рецепти за забавни новогодишни ястия
  • Вкусът на ястията зависи от приборите за хранене, които използваме Вкусът на ястията зависи от приборите за хранене, които използваме
  • Как да разтваряме правилно желатина Как да разтваряме правилно желатина
  • Млечни тайни или няколко хитринки при приготвяне на млякото Млечни тайни или няколко хитринки при приготвяне на млякото
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ESN FLEXSPRESSO ПРОТЕИН С ВКУС КАФЕ 908 г
85.70лв.

ESN FLEXSPRESSO ПРОТЕИН С ВКУС КАФЕ 908 г

ВИНОЦЕТИ БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ СМОКИНЯ 250 мл
14.10лв.

ВИНОЦЕТИ БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ СМОКИНЯ 250 мл

ВИНОЦЕТИ МАЛИНОВ ОЦЕТ 250 мл
7.20лв.

ВИНОЦЕТИ МАЛИНОВ ОЦЕТ 250 мл

РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
39.95лв.

РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС

НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
7.00лв.

НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр

ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
7.90лв.

ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО

Коментари към Какво влияе върху вкуса на ястията

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Какво влияе върху вкуса на ястията
    www.framar.bg 
    на 17 May 2025 в 12:06
    Коментирайте "Какво влияе върху вкуса на ястията"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Сетивни системи
  • Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
  • Вкусова сетивна система
  • Как да разтваряме правилно желатина
  • С оцет и захар може да заменим виното в ястията
  • 14 странни вкусови комбинации, които няма да съжалявате, ако опитате
  • Млечни тайни или няколко хитринки при приготвяне на млякото
  • Вкусни идеи за весели сандвичи
  • Къри, Дърво къри
  • Усещане за солено
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Какво представлява прозяването

преди 5 дни, 15 часа и 10 мин.

Какво представляват хлоратите: приложение и въздействие върху човешкото здраве

преди 108 дни, 2 часа и 48 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 1 дни, 10 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 5 дни, 15 часа и 22 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 5 дни, 15 часа и 29 мин.

Промо код за онлайн отстъпки - търся/предлагам

преди 5 дни, 15 часа и 36 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОУМОН ХИСТАМИН 30 СН

РУУФ РАТ КАПАН ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ С ЛЕПИЛО 18 / 13 см CATCHMASTER

НИВЕА СЪН PROTECT & MOISTURE ХИДРАТИРАЩ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ПОМПА SPF50+ 270 мл

СОЛИНГЕН МАГНУМ КЛЕЩИ ЗА НОКТИ 003

ОРТОТЕХ ОРТО СОФТ РАЗДЕЛИТЕЛИ ЗА ПРЪСТИ ХАЛУКС ПРОТЕКТ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:39:11

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:27:52

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: Десислава Петрова от 16 май 2025г. в 16:20:59

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: Петя Петкова от 16 май 2025г. в 15:53:33

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:24:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival