Как да си направим ароматна захар

Ароматната захар придава деликатен нюанс на кафето, чая, пунша, плодовите десерти, печивата...Съвсем лесно можем да си приготвим такава у дома с помощта на ароматни ядливи растения като: индрише, маточина, лавандула, листенца от роза, лимонова и портокалова кори, лимонова върбинка, ванилови зърна и други.
Разбира се, каквото и да изберете, първо е необходимо да измиете добре и да изсушите. След това смесете подправката със захар и изсипете в буркан, който се затваря плътно. Оставете да престои 2 - 3 седмици, за да може захарта да поеме аромата. Съотношението е 1/4 чаена чаша, от която и да е ароматна трева на 1 чаена чаша висококачествена кристална захар.
Когато захарта се ароматизира, извадете листата и я прехвърлете в малки декоративни бурканчета с плътно затварящи се капаци.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИКТОРИЯ БЮТИ ПОЧИСТВАЩА И ЕКСФОЛИРАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ С АКТИВЕН ВЪГЛЕН И ЧЕРНА ЗАХАР 7 мл. * 2
МЕЛИСИНА капки 20 мл ХИМАКС
ДЖИНДЖИФИЛ ЗАХАРОСАН 150 г ЗДРАВНИЦА
МИКОНАТУР БИО КАКАО С КОКОСОВА ЗАХАР 250 г
ЕКСТРА ЛАКС слабителни бонбони * 10 бр.
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ ПЧЕЛЕН МЕД С АРОМАТ НА ДЖИНДЖИФИЛ пастили * 12
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Карамелизирана захар - рецепта
- Колко грама захар да ядем на ден
- Ето как да направите тест за бременност с обикновена захар
- Домашен "Златен сироп"
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Брош, Бояджийски брош, Червен брош
- Агаве
- Захарна тръстика
- Гурмар, Гимнема
Коментари към Как да си направим ароматна захар