Как да си направим ароматна захар
Ароматната захар придава деликатен нюанс на кафето, чая, пунша, плодовите десерти, печивата...Съвсем лесно можем да си приготвим такава у дома с помощта на ароматни ядливи растения като: индрише, маточина, лавандула, листенца от роза, лимонова и портокалова кори, лимонова върбинка, ванилови зърна и други.
Разбира се, каквото и да изберете, първо е необходимо да измиете добре и да изсушите. След това смесете подправката със захар и изсипете в буркан, който се затваря плътно. Оставете да престои 2 - 3 седмици, за да може захарта да поеме аромата. Съотношението е 1/4 чаена чаша, от която и да е ароматна трева на 1 чаена чаша висококачествена кристална захар.
Когато захарта се ароматизира, извадете листата и я прехвърлете в малки декоративни бурканчета с плътно затварящи се капаци.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МУСТЕЛА SENSITIVE ЛОСИОН ЗА ТЯЛО 200 мл
НАНГА ВИОЛЕТОВА ЗАХАР ОТ ТЕМЕНУЖКИ 100 г
МИКОНАТУР ЕНЕРДЖИ МИКС ОТ БИО СУПЕРХРАНИ прах 180 г
БИОВЕН БАРСЕЛОНА САЛИЦИЛОВА СКРАБ С ЧАЕНО ДЪРВО ЗА ДЕТОКСИКАЦИЯ НА КОЖАТА НА ТЯЛОТО 250 мл
МУСТЕЛА STELATOPIA ИЗМИВАЩ КРЕМ 500 мл
НАНГА ФЛОРАЛНА И БИЛКОВА ЗАХАР 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Диета без захар - какво означава, какви са ползите и вредите от нея
- Видове захар и тяхното приложение
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Карамелизирана захар - рецепта
- Захарни алкохоли – същност, ползи и вреди за здравето
- Агаве
- Колко грама захар да ядем на ден
- Най-добрите храни за диабетици
- Чесън, канела и алое в борбата с диабета
Коментари към Как да си направим ароматна захар