Как да си направим ароматна захар

Ароматната захар придава деликатен нюанс на кафето, чая, пунша, плодовите десерти, печивата...Съвсем лесно можем да си приготвим такава у дома с помощта на ароматни ядливи растения като: индрише, маточина, лавандула, листенца от роза, лимонова и портокалова кори, лимонова върбинка, ванилови зърна и други.
Разбира се, каквото и да изберете, първо е необходимо да измиете добре и да изсушите. След това смесете подправката със захар и изсипете в буркан, който се затваря плътно. Оставете да престои 2 - 3 седмици, за да може захарта да поеме аромата. Съотношението е 1/4 чаена чаша, от която и да е ароматна трева на 1 чаена чаша висококачествена кристална захар.
Когато захарта се ароматизира, извадете листата и я прехвърлете в малки декоративни бурканчета с плътно затварящи се капаци.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МУСТЕЛА SENSITIVE ИЗМИВАЩ ГЕЛ 300 мл
ЛОЛИ ХЕРБАЛ БИЛКОВИ БЛИЗАЛКИ ЗА СИНУС И ГЪРЛО С ВКУС НА ЯГОДА * 4
МИКОНАТУР БИО КОКОСОВА ЗАХАР 500 г
МЕЛИСИНА капки 20 мл ХИМАКС
МУСТЕЛА SENSITIVE ЛОСИОН ЗА ТЯЛО 200 мл
ЛОЛИ ХЕРБАЛ БЛИЗАЛКИ ПРИ КАШЛИЦА С ВКУС НА ЯБЪЛКА * 4
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Захарни алкохоли – същност, ползи и вреди за здравето
- Колко грама захар да ядем на ден
- Алтернативно лечение на диабет
- Каква е връзката между рака и захарта?
- Карамелизирана захар - рецепта
- Агаве
- Да преборим диабет тип 2 с хранителни добавки и билки
- Ето как да направите тест за бременност с обикновена захар
Коментари към Как да си направим ароматна захар