Как да си направим ароматна захар
Ароматната захар придава деликатен нюанс на кафето, чая, пунша, плодовите десерти, печивата...Съвсем лесно можем да си приготвим такава у дома с помощта на ароматни ядливи растения като: индрише, маточина, лавандула, листенца от роза, лимонова и портокалова кори, лимонова върбинка, ванилови зърна и други.
Разбира се, каквото и да изберете, първо е необходимо да измиете добре и да изсушите. След това смесете подправката със захар и изсипете в буркан, който се затваря плътно. Оставете да престои 2 - 3 седмици, за да може захарта да поеме аромата. Съотношението е 1/4 чаена чаша, от която и да е ароматна трева на 1 чаена чаша висококачествена кристална захар.
Когато захарта се ароматизира, извадете листата и я прехвърлете в малки декоративни бурканчета с плътно затварящи се капаци.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
БОНБОНИ ЛУКЧЕТА МЕДЕНИ 75 г
ОРГАНИК ШОП СКРАБ ЗА ТЯЛО СОЧНА ПАПАЯ 250 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР САМАХАН * 10 бр.
ЦИКАВИТ ПЛЮС УСПОКОЯВАЩ КРЕМ 100 мл SVR
БИО КОКОСОВА ЗАХАР прах 200 г БИОНИА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Колко грама захар да ядем на ден
- Карамелизирана захар - рецепта
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Ограниченият прием на захар в ранното детство намалява риска от хронични заболявания
- Агаве
- Ето как да направите тест за бременност с обикновена захар
- Вредна ли е лактозата?
- Захарна тръстика
- Каква е връзката между рака и захарта?
Коментари към Как да си направим ароматна захар