Как да приготвите перфектните поширани яйца
Пошираните яйца са придобили насправедлива репутация, че трудно се готвят. Истината е, че с подходящата техника и малко практика, те лесно превръщат салатата в основно ястие или закуската в забележително събитие.
Основният проблем, с който хората се сблъскват при приготвянето на пошираните яйца, е че белтъците стават като тънки парцалчета, вместо да се получи идеалното кръгло поширано яйце, което се сервира в ресторантите. С тези лесни инструкции ще се научите как да направите перфектно поширано яйце като по учебник.
От какво имате нужда:
- тенджера
- вода
- решетъчна лъжица
- 1-2 супени лъжици оцет
- яйца (колкото по-пресни са, толкова по-добре)
Стъпка 1
Кипнете водата и добавете 1 супена лъжица оцет в нея. Чукнете всяко от яйцата в малка купичка, така че да ви е лесно да ги изсипите в тенджерата с водата. Яйцата се сготвят бързо, така че и вие трябва да сте бързи.
Стъпка 2
Когато водата започне да завира, намалете температурата и оставете течността леко да къкри. Потопете купата с яйцето в тенджерата и изчакайте водата да сготви яйцето за няколко секунди, преди да го изсипите. Така ще предотвратите образуването на парцалчета. Процедирайте с останалите яйца по същия начин.
Стъпка 3
Внимателно разбъркайте водата с решетъчната лъжица, докато яйцата се варят. Гответе 3 минути за мек и течен жълтък или 5 минути за по-твърдо сварен жълтък. След това извадете с решетъчна лъжица по реда, по който сте ги пуснали в тенджерата. Отцедете излишната вода и поставете пошираните яйца върху хартиена кърпа. Сервирайте като гарнитура в салата, върху сандвич или в супа и овкусете със сол и черен пипер.
Стъпка 4
Тази стъпка не е задължителна. Ако приготвяте поширани яйца за повече хора, може да ги стготвите и съхраните в купа с ледена вода до един час. Когато стане време за сервиране, ги сложете отново в гореща вода, докато се загреят (за около 45 секунди).
Сега, след като знаете как да поширате перфектно яйце, опитайте да приготвите супа от грах и аспержи с поширано яйце или сандвич с пушена сьомга, поширано яйце и кейл.
eggs.ca
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Яйца с кисело мляко и запръжка (по панагюрски)
- Панирани поширани яйца
- Препечени сандвичи с авокадо и яйце
- Как да пошираме яйце в микровълнова фурна
- Поширани яйца в плик върху канапе от карамелизиран лук
- Яйца Бенедикт с холандски сос
- Яйца със спанак и гъби
- Използвайте стреч фолио, за да приготвите идеалните забулени яйца
- Поширани яйца с доматен сос с къри
- Забулени яйца в чесново кисело мляко със сирене
Коментари към Как да приготвите перфектните поширани яйца