Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Забулени яйца, обвити в шунка със сос Холандез

Забулени яйца, обвити в шунка със сос Холандез

Забулени яйца, обвити в шунка със сос Холандез - изображение

Необходими продукти:

  • 8 големи резена шунка
  • 2 броя английски мъфини
  • 3 супени лъжици масло
  • 2 скилидни чесън (пресовани)
  • 280 грама пресен спанак
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 4 яйца

за соса Холандез:

  • 4 жълтъка
  • 1 1/2 чаена лъжица лимонов сок
  • 1 чаена лъжица дижонска горчица
  • 1/4 чаена лъжица лют червен пипер
  • 1/2 чаена чаша разтопено масло
  • 1 супена лъжица див лук за сервиране

Начин на приготвяне:

В тава подредете резените шунка и разполовени английските мъфини (ако тавата ви не е достатъчно голяма, сложете втори ред от продуктите върху решетка). Запечете за 3 минути във фурната, включена на функция грил.

Нарежете всяко от парчетата шунка на ивици, широки около 5-6 милиметра.

подредба на шунка

Вземете малка купичка с диаметър 7 см и я покрийте с фолио за свежо съхранение. Подредете шунката, като сложите резен по дъното на купичката и продължите по спираловидно, застъпвайки леко всеки следващ. Така направете още 3 купички.

В голям тиган на средна температура разтопете 2 лъжици масло и добавете смачкания чесън, гответе 1 минута. Следва спанакът и задушавайте 3-4 минути, докато омекне. Подправете със сол и черен пипер и свалете от котлона.

Пригответе соса Холандез: В блендер комбинирайте жълтъците с лимоновия сок, дижонската горчица и лютивия пипер. Блендирайте на висока степен за 5 секунди, намалете до ниска и добавете на струйка маслото, миксирайте за още 5 минути. Покрийте и поддържайте соса топъл.

Напълнете дълбок тиган (или широка тенджера) с достатъчно вода, която да покрие 4 малки термоустойчиви купи. Загрейте водата на висока температура. С помощта на щипки поставете купичките в горещата течност и във всеки съд чукнете по едно яйце. Гответе 2-3 минути или докато жълтъците придобият желаната от вас твърдост. С щипките извадете купичките от водата и внимателно излейте водата от тях.

Сложете по едно яйце във всяка една купичка, покрита с шунка. Отгоре разпределете по малко от спанака, така че да покрие яйцето. Намажете половинките английски мъфини с масло и ги поставете върху спанака с намазнената страна надолу (преди да сложите мъфина, приберете краищата от шунката към средата).

Обърнете в чиния, полейте с холандския сос и поръсете с див лук.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияНовиниЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...ЛюбопитноВидеоАнкетиДиетиАлтернативна медицинаСнимки