Хлебна супа с киселец и поширани яйца

Необходими продукти:
- 250 грама стар хляб
- 150 грама киселец
- 1 голяма връзка зелен лук
- по 1 малка връзка магданоз и копър
- 90 грама масло
- 2 литра вода или зеленчуков бульон
- лимонов сок на вкус
- сол и черен пипер на вкус
- 4-6 поширани (забулени) яйца
Начин на приготвяне:
Измийте магданоза и копъра, отделете листата от стъблата. Почистете зеления лук и отрежете бялата му част. Киселеца, стъблата на копъра и магданоза, както и бялата част на лука, нарежете и задушете за 10 минути в съд с разтопеното масло.
Начупете или нарежете хляба, добавете при зелените подправки и киселеца и залейте с топла вода. Затворете с капак, свалете съда от котлона и оставете за 10 минути, за да може хлябът да поеме течността.
След това сложете супата върху котлона и бъркайте непрекъснато, докато кипне. Тогава отново поставете капака и гответе в продължение на 30 минути. На този етап не е необходимо да разбърквате, тъй като хлябът ще се залепи към дъното на съда.
Разбъркайте готовата супа с дървена лъжица, като се постараете да разбиете всички останали бучки. Добавете нарязаните листа копър и магданоз, зелената част на лука, подправете със сол, черен пипер и лимонов сок. Нека ястието заври и веднага свалете от котлона.
Разпределете супата в дълбоки чинии и във всяка сложете по едно забулено яйце. Поръсете със смлян черен пипер и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИНУМАРК капсули * 10
МАГНАЛАБС ТУСИДРЕН сироп 125 мл
НовЕСИАК капсули * 60
МАГНАЛАБС СИНУС МАГНА сироп 125 мл
НовЕСИАК прах за приготвяне на отвара 42.5 г
СИНУПО ФОРТЕ + БОСВЕЛИЯ капсули * 20
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Киселец, Кози киселец, Козя брада
- Как да приготвите перфектните поширани яйца
- Яйца с кисело мляко и запръжка (по панагюрски)
- Киселец - полезни свойства и противопоказания
- Баница с киселец, сметана и чесън
- Пита с киселец, замесена с кисело мляко
- Забулени яйца в чесново кисело мляко със сирене
- Яйца със спанак и гъби
- Запеканка от киселец с гъби
- Как да пошираме яйце в микровълнова фурна
Коментари към Хлебна супа с киселец и поширани яйца