Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Хлебна супа с киселец и поширани яйца

Хлебна супа с киселец и поширани яйца

Хлебна супа с киселец и поширани яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама стар хляб
  • 150 грама киселец
  • 1 голяма връзка зелен лук
  • по 1 малка връзка магданоз и копър
  • 90 грама масло
  • 2 литра вода или зеленчуков бульон
  • лимонов сок на вкус
  • сол и черен пипер на вкус
  • 4-6 поширани (забулени) яйца

 

Начин на приготвяне:

Измийте магданоза и копъра, отделете листата от стъблата. Почистете зеления лук и отрежете бялата му част. Киселеца, стъблата на копъра и магданоза, както и бялата част на лука, нарежете и задушете за 10 минути в съд с разтопеното масло.

Начупете или нарежете хляба, добавете при зелените подправки и киселеца и залейте с топла вода. Затворете с капак, свалете съда от котлона и оставете за 10 минути, за да може хлябът да поеме течността.

След това сложете супата върху котлона и бъркайте непрекъснато, докато кипне. Тогава отново поставете капака и гответе в продължение на 30 минути. На този етап не е необходимо да разбърквате, тъй като хлябът ще се залепи към дъното на съда.

Разбъркайте готовата супа с дървена лъжица, като се постараете да разбиете всички останали бучки. Добавете нарязаните листа копър и магданоз, зелената част на лука, подправете със сол, черен пипер и лимонов сок. Нека ястието заври и веднага свалете от котлона.

Разпределете супата в дълбоки чинии и във всяка сложете по едно забулено яйце. Поръсете със смлян черен пипер и поднесете.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияЗдравни съветиДиетиРецептиЛюбопитноБотаника