Как да пошираме яйце в микровълнова фурна
Знаем, че яйца не трябва да се приготвят в микровълновата, за което дори някои производители упоменават при инструкциите за употреба на уреда. Но има ли начин да заобиколим правилата? Сега ще разберем как да пошираме яйце в микровълнова.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
Вземете огнеупорна чаша и напълнете половината от нея с вода. Чукнете вътре едно яйце. Поставете върху чашата кафена чинийка, така че тя напълно да покрива отвора й.
Сложете в микровълновата фурна и загрейте за 30-60 секунди, докато белтъкът се свари, а жълтъкът остане течен. Готово, това е! Вече може да приготвяте любимите си поширани яйца за по-малко от 2 минути, без да цапате излишни съдове.
С помощта на решетъчна лъжица извадете яйцето и го сервирайте. Сега е моментът да го овкусите със сол и пипер и да го поднесете върху любимия си сандвич.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Как да приготвите перфектните поширани яйца
- Яйца с кисело мляко и запръжка (по панагюрски)
- Панирани поширани яйца
- Препечени сандвичи с авокадо и яйце
- Поширани яйца в плик върху канапе от карамелизиран лук
- Яйца Бенедикт с холандски сос
- Яйца със спанак и гъби
- Използвайте стреч фолио, за да приготвите идеалните забулени яйца
- Поширани яйца с доматен сос с къри
- Забулени яйца в чесново кисело мляко със сирене
Коментари към Как да пошираме яйце в микровълнова фурна