Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Панирани поширани яйца

Панирани поширани яйца

от 18 сеп 2019г., обновено на 23 дек 2019г.
Редактор: Данна Панджарова
Панирани поширани яйца - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Макар и много прости за готвене, пошираните яйца са деликатес, който приготвят само най-големите майстори. И макар и да не е лесно да се направят идеални, то може лесно да покриете несъвършенствата, като ги панирате в хрупкава коричка.

Необходими продукти:

за панировката:

  • 8 тънки резена бекон, нарязани на ситно
  • 3 супени лъжици масло
  • 1 1/2 чаена чаша галета
  • 2 щипки лют червен пипер
  • сол и черен пипер

за яйцата:

  • 1 супена лъжица сол
  • 8 яйца за поширане
  • 1/2 чаена чаша брашно
  • 3 яйца за паниране

Начин на приготвяне:

Изпържете бекона, докато стане хрупкав, и отцедете върху хартия. Разтопете маслото в тигана, заедно с мазнината от бекона и прибавете галетата. Запечете я 5 минути, докато се позлати.

Прехвърлете в купа и добавете бекона, нарязан на много ситно. Разбъркайте и подправете.

За да направите яйцата, сложете вода в тенджера и, когато леко започне да къкри, добавете сол.

Напълнете купа с вода и в нея сложете няколко кубчета лед.

Чукнете яйцата в отделни купички и внимателно изсипвайте по 1-2 в горещата вода. Когато пуснете яйцето в тенджерата, внимателно плъзнете шпатула под него, за да не се утаи на дъното и да незалепне. Варете 2-3 минути и извадете с решетъчна лъжица. Бързо го потопете в студената вода и веднага извадете, по този начин ще прекратите процеса на готвене.

По същия начин пригответе всички яйца (ако имате своя техника за успешно поширане на яйца, използвайте нея).

Когато яйцата изстинат, ги подсушете с хартия.

Брашното сложете в купа, яйцата за панировката разбийте и към тях добавете 1 лъжица сол.

Внимателно оваляйте пошираните яйца първо в брашно, след това потопете в разбитите и накрая в хрупкавата беконова панировка.

Изпържете яйцата в сгорещена мазнина до готовност.

Източник:

epicurious.com

Още по темата:
  • Как да пошираме яйце в микровълнова фурна Как да пошираме яйце в микровълнова фурна
  • Поширани яйца с доматен сос с къри Поширани яйца с доматен сос с къри
  • Как да приготвите перфектните поширани яйца Как да приготвите перфектните поширани яйца
  • Хлебна супа с киселец и поширани яйца Хлебна супа с киселец и поширани яйца
5.0/5 1 оценка

Коментари към Панирани поширани яйца

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Панирани поширани яйца
    www.framar.bg 
    на 06 July 2025 в 23:32
    Коментирайте "Панирани поширани яйца"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Как да пошираме яйце в микровълнова фурна
  • Яйца с кисело мляко и запръжка (по панагюрски)
  • Яйца Бенедикт с холандски сос
  • Как да приготвите перфектните поширани яйца
  • Използвайте стреч фолио, за да приготвите идеалните забулени яйца
  • Поширани яйца с доматен сос с къри
  • Препечени сандвичи с авокадо и яйце
  • Яйца със спанак и гъби
  • Поширани яйца в плик върху канапе от карамелизиран лук
  • Забулени яйца в чесново кисело мляко със сирене
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Колко яйца седмично са полезни за здравето и кога яйцата стават вредни?

преди 78 дни, 2 часа и 7 мин.

Шоколадови яйца Хари Потър - как да убедя детето ми да не иска всеки ден

преди 725 дни, 16 часа и 59 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 2 дни, 11 часа и 33 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 9 дни, 7 часа и 42 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 11 дни, 24 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 23 дни, 7 часа и 15 мин.
Всички

АНКЕТА

Какво би задържало младите лекари в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ФЕНОМЕНЪТ ТЕСЛА - ХАМИШ МАККЕНЗИ - ХЕРМЕС

ЛЮКСЕОЛ МАСКА КЕРАТИН 200мл 337871

ЛЮКСЕОЛ МАСКА УКРЕПВАЩА 200мл 335570

ЛЮКСЕОЛ МАСКА П/В КОСОПАД 200мл 337222

КСИЛОМЕТАЗОЛИН капки за нос, разтвор 0.1 % 10 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

СОДА ЗА ПИЕНЕ таблетки * 30 НИКСЕН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 18:12:15

КЛАЦИД таблетки 250 мг * 10 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 18:11:15

КЛАЦИД таблетки 250 мг * 10 МАЙЛАН

Коментар на: Нина Пламенова Димитрова от 04 юли 2025г. в 15:30:22

ДЖАРДИНС таблетки 10 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 14:11:26

ТРИТИКО таблетки с удължено освобождаване 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 12:06:50
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival