Панирани поширани яйца
Макар и много прости за готвене, пошираните яйца са деликатес, който приготвят само най-големите майстори. И макар и да не е лесно да се направят идеални, то може лесно да покриете несъвършенствата, като ги панирате в хрупкава коричка.
Необходими продукти:
за панировката:
- 8 тънки резена бекон, нарязани на ситно
- 3 супени лъжици масло
- 1 1/2 чаена чаша галета
- 2 щипки лют червен пипер
- сол и черен пипер
за яйцата:
- 1 супена лъжица сол
- 8 яйца за поширане
- 1/2 чаена чаша брашно
- 3 яйца за паниране
Начин на приготвяне:
Изпържете бекона, докато стане хрупкав, и отцедете върху хартия. Разтопете маслото в тигана, заедно с мазнината от бекона и прибавете галетата. Запечете я 5 минути, докато се позлати.
Прехвърлете в купа и добавете бекона, нарязан на много ситно. Разбъркайте и подправете.
За да направите яйцата, сложете вода в тенджера и, когато леко започне да къкри, добавете сол.
Напълнете купа с вода и в нея сложете няколко кубчета лед.
Чукнете яйцата в отделни купички и внимателно изсипвайте по 1-2 в горещата вода. Когато пуснете яйцето в тенджерата, внимателно плъзнете шпатула под него, за да не се утаи на дъното и да незалепне. Варете 2-3 минути и извадете с решетъчна лъжица. Бързо го потопете в студената вода и веднага извадете, по този начин ще прекратите процеса на готвене.
По същия начин пригответе всички яйца (ако имате своя техника за успешно поширане на яйца, използвайте нея).
Когато яйцата изстинат, ги подсушете с хартия.
Брашното сложете в купа, яйцата за панировката разбийте и към тях добавете 1 лъжица сол.
Внимателно оваляйте пошираните яйца първо в брашно, след това потопете в разбитите и накрая в хрупкавата беконова панировка.
Изпържете яйцата в сгорещена мазнина до готовност.
epicurious.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да приготвите перфектните поширани яйца
- Яйца с кисело мляко и запръжка (по панагюрски)
- Препечени сандвичи с авокадо и яйце
- Как да пошираме яйце в микровълнова фурна
- Поширани яйца в плик върху канапе от карамелизиран лук
- Яйца Бенедикт с холандски сос
- Яйца със спанак и гъби
- Използвайте стреч фолио, за да приготвите идеалните забулени яйца
- Поширани яйца с доматен сос с къри
- Забулени яйца в чесново кисело мляко със сирене
Коментари към Панирани поширани яйца