Яйца с кисело мляко и запръжка (по панагюрски)
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 кофичка кисело мляко
- скилидки чесън на вкус
- 1 супена лъжица оцет
- 1 супена лъжица масло
- 1 чаена лъжичка сол
- червен пипер
- магданоз
Начин на приготвяне:
Налейте в тенджерка 3 чаени чаши вода, сложете оцета и солта. Когато заври, чукнете в нея яйцата и нека къкрят бавно в продължение на 4 минути при затворен капак. Настържете чесъна, смесете го с киселото мляко (може да не използвате цялата кофичка), сложете 1/4 чаена лъжичка сол, разбъркайте. Изсипете сместа в чиния, извадете готовите яйца от водата с помощта на решетъчна лъжица и ги сложете върху млякото.
В малък съд загрейте маслото и когато се сгорещи, сложете малко червен пипер (може да използвате кайенски), разбъркайте, свалете от котлона и полейте яйцата със запръжката. Поръсете с нарязан магданоз и поднесете с топъл хляб.
Ако желаете, може да натрошите и сирене в млякото.
Това ястие е известно като яйца по панагюрски, макар че в оригиналната панагюрска рецепта кисело мляко няма, а само сирене. Така или иначе ястието си е достатъчно вкусно, без значение как точно се нарича :)
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да приготвите перфектните поширани яйца
- Как да пошираме яйце в микровълнова фурна
- Панирани поширани яйца
- Препечени сандвичи с авокадо и яйце
- Поширани яйца в плик върху канапе от карамелизиран лук
- Яйца Бенедикт с холандски сос
- Яйца със спанак и гъби
- Яйца с пресен чесън и доматен сок
- Използвайте стреч фолио, за да приготвите идеалните забулени яйца
- Поширани яйца с доматен сос с къри
Коментари към Яйца с кисело мляко и запръжка (по панагюрски)