Супа от грах и аспержи с поширано яйце
Необходими продукти:
- 1 и 1/2 чаени лъжички краве масло
- 2 броя праз, само бялата част, нарязана на тънко
- 4 чаени чаши пилешки бульон
- 1 чаена лъжичка прясна мащерка, наситнена
- морска сол и черен пипер на вкус
- 2 чаени чаши замразен грах
- 450 грама пресни аспержи, подрязани и нарязани
- 1/4 чаена чаша пресен магданоз, наситнен
- 1 супена лъжица бял оцет
- 4 големи яйца
- 2 чаени лъжички зехтин екстра върджин
- 4 филийки пълнозърнест хляб, препечени
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в голяма тенджера на среден огън и запържете праза за 4 минути, като разбърквате от време на време. Изсипете пилешкия бульон, мащерката, сол и черен пипер на вкус. Оставете да къкри, добавете граха и аспержите, покрийте с капак и гответе 3 минути. Блендирайте до гладка консистенция граховата смес с 3 и 1/2 супени лъжици магданоз.
Изсипете вода в тенджера и доведете до кипене, след което намалете топлината, изсипете оцета и разбъркайте. Чукнете яйцата в тенджерата и гответе 3 минути, след което извадете с решетъчна лъжица и поставете в чиния, покрита с хартия.
Сервирайте супата в купички, гарнирайте с поширано яйце и поръсете със зехтин, магданоз и препечена филийка.
Приятен апетит!
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от броколи и кейл
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Супа с тиквичка, аспержи и мента
- Морковена крем супа с френска леща
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
Коментари към Супа от грах и аспержи с поширано яйце