Крем супа от червено цвекло с моркови и картофи
Необходими продукти:
- 4 глави червено цвекло, обелено и нарязано на кубчета
- 2 чаени лъжички зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 големи моркова, нарязани на ситно
- 3 стръка целина, нарязани
- 500 грама картофи, нарязани на кубчета
- 4 чаени чаши пилешки бульон
- 1 чаена чаша вода
- сол и прясно смлян черен пипер
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- див лук за гарниране, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в тенджера на средно силен огън.
- Задушете лука, морковите и целината за около 5 минути или докато лукът омекне.
- Добавете цвеклото, картофите, бульона и водата. Разбъркайте.
- Когато супата заври, намалете силата на котлона и я оставете да къкри около 1 час, докато цвеклото омекне.
- Пасирайте и подправете със сол и прясно смлян черен пипер.
- Разсипете крем супата в купички, гарнирайте със заквасена сметана, поръсете с нарязан див лук и поднесете.
Приятен апетит!
Снимка: taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от броколи и кейл
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Супа с тиквичка, аспержи и мента
- Морковена крем супа с френска леща
Коментари към Крем супа от червено цвекло с моркови и картофи