Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Сандвич с пушена сьомга, поширано яйце и кейл

Сандвич с пушена сьомга, поширано яйце и кейл

Сандвич с пушена сьомга, поширано яйце и кейл - изображение

Необходими продукти:

  • 1 яйце
  • 1 филия хляб
  • 25 грама кейл
  • 1/2 чаена лъжица зехтин
  • 30 грама пушена сьомга
  • 1/4 нарязана люта чушка

Начин на приготвяне:

Сложете вода в тенджера да се сгорещи до момента, преди да заври (на около 90 градуса). Чукнете яйцето в чиния, а с лъжица направете водовъртеж в топлата вода, където пуснете яйцето. Засечете 3 минути, за по-течен жълтък и 4, ако го предпочитате с по-твърда сърцевина. Извадете яйцето с решетъчна лъжица и отцедете върху хартия.

През това време препечете хляба - на тостер или на тиган по избор.

Кейла сложете в гевгир и потопете във вряща вода за секунда - две, за да омекне.

Намажете препечената филийка със зехтин, отгоре сложете подсушените листа кейл, пушената сьомга и завършете с пошираното яйце.

Нарежете лютата чушка на тънки ивици и поръсете сандвича.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...Социални грижиЗдравни съвети