Италиански понички с ябълка и портокал
Необходими продукти:
300 грама брашно
1,5 чаена лъжица бакпулвер
80 грама захар
1 портокал
1/2 ябълка
60 милилитра прясно мляко
60 милилитра ароматен алкохол по ваш избор (бренди, уиски, десертно вино или друго)
1 яйце
пудра захар за поръсване
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Настържете портокаловата кора и половината ябълка.
Изцедете сока от цитруса, налейте в купа и прибавете настърганите съставки.
След това в съда изсипете брашното с бакпулвера и захарта, налейте млякото и алкохола, чукнете 1 яйце.
Замесете стегнато тесто, което буквално трябва да се задържа по ръцете ви. Ако се получи много течно, използвайте още брашно.
Сгорещете олио в дълбок съд и в него изпържете поничките, които оформяйте, като загребвате от тестото със супена лъжица и си помагайте с пръсти, за да поставите в съда.
Поничките ще увеличат обема си 2 пъти. Готовите изваждайте върху хартия, тя ще поеме излишната мазнина.
Поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: andychef
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ УРЕД ЗА МИНИ ПОНИЧКИ PETRA
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БЧК
АЛАЙВ ТИЙН МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МОМИЧЕТА желирани таблетки * 50
ЧАЙ ФИЛТЪР КОЛЕДЕН * 20
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Диета с ябълки за 7 дни
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Смути с банан, ябълка и портокал
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Тутманик
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Бухтички
- Пухкаво тесто за пици без яйца
Коментари към Италиански понички с ябълка и портокал