Италиански понички с ябълка и портокал

Необходими продукти:
300 грама брашно
1,5 чаена лъжица бакпулвер
80 грама захар
1 портокал
1/2 ябълка
60 милилитра прясно мляко
60 милилитра ароматен алкохол по ваш избор (бренди, уиски, десертно вино или друго)
1 яйце
пудра захар за поръсване
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Настържете портокаловата кора и половината ябълка.
Изцедете сока от цитруса, налейте в купа и прибавете настърганите съставки.
След това в съда изсипете брашното с бакпулвера и захарта, налейте млякото и алкохола, чукнете 1 яйце.
Замесете стегнато тесто, което буквално трябва да се задържа по ръцете ви. Ако се получи много течно, използвайте още брашно.
Сгорещете олио в дълбок съд и в него изпържете поничките, които оформяйте, като загребвате от тестото със супена лъжица и си помагайте с пръсти, за да поставите в съда.
Поничките ще увеличат обема си 2 пъти. Готовите изваждайте върху хартия, тя ще поеме излишната мазнина.
Поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: andychef
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА VERATO 100 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ ТУБА ALPINE HERBS 80 г + 15 хартиени филтъра
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Диета с ябълки за 7 дни
- Карамелизирани банани с орехи и портокалов сос с ром
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Тутманик
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Ябълка
Коментари към Италиански понички с ябълка и портокал