Италиански понички с ябълка и портокал
Необходими продукти:
300 грама брашно
1,5 чаена лъжица бакпулвер
80 грама захар
1 портокал
1/2 ябълка
60 милилитра прясно мляко
60 милилитра ароматен алкохол по ваш избор (бренди, уиски, десертно вино или друго)
1 яйце
пудра захар за поръсване
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Настържете портокаловата кора и половината ябълка.
Изцедете сока от цитруса, налейте в купа и прибавете настърганите съставки.
След това в съда изсипете брашното с бакпулвера и захарта, налейте млякото и алкохола, чукнете 1 яйце.

Замесете стегнато тесто, което буквално трябва да се задържа по ръцете ви. Ако се получи много течно, използвайте още брашно.
Сгорещете олио в дълбок съд и в него изпържете поничките, които оформяйте, като загребвате от тестото със супена лъжица и си помагайте с пръсти, за да поставите в съда.
Поничките ще увеличат обема си 2 пъти. Готовите изваждайте върху хартия, тя ще поеме излишната мазнина.
Поръсете с пудра захар и поднесете.

Добър апетит!
Снимки: andychef
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ ДУШ ГЕЛ ДОНЪТ 473 мл
НовАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОЛОВАРЕ НАСИПЕН ЧАЙ ALPINE HERBS ДОЙПАК 200 г + филтър * 50
НовЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ GREAT PARTEA BLUE 18 ВИДА * 5
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Див портокал помага при болки в ставите
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Тутманик
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Печени ябълки с масло и канела
- Ябълков сладкиш с грис
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Лечебната комбинация от мед, ябълков оцет и чесън
Коментари към Италиански понички с ябълка и портокал