Италиански оризови крокети със сирена
Необходими продукти:
200 гр кайма
500 гр ориз (за ризото)
2 яйца
1 л месен бульон
80 гр масло
1/2 глава лук
120 гр пармезан
200 гр моцарела
2 с. л. зехтин
400 мл доматено пюре
100 мл бяло вино
галета и 2 яйца за панировката
олио
Начин на приготвяне:
Започваме с приготвянето на месния сос. Запържете лука в 30 гр масло и зехтина, добавете каймата и пържете до получаването на кафяв цвят. Налейте виното и изчакайте, докато се изпари. След това прибавете доматеното пюре, овкусете със сол и пипер, оставете соса на котлона в продължение на 20 минути, за да се сгъсти. Изсипете ориза в тенджера и го залейте със зеленчуковия бульон. Приготвяйте го на принципа за направата на ризото (но за около 13 минути). Свалете от огъня и прибавете маслото (50 гр) и настъргания пармезан. Разбъркайте добре и сложете двете яйца.
Изсипете ориза върху тънък слой хартия за печене - така ще изстине по-бързо. След като това се случи, оформете 20 топчета. Направете отвор в средата на всяко, сложете 2-3 парчета моцарела и затворете дупката.
Разбийте яйцата за панировката в купа, в друга изсипете галета. Потопете оризовите топчета в яйцата, след това оваляйте в галетата. Уверете с, че са добре "облечени" в панировка и повторете - яйце, галета (така ще се получи двойна панировка).
Изпържете крокетите в олио, обръщайки ги с помощта на лъжица. Мазнината не трябва да бъде силно нагорещена по време на пърженето, защото моцарелата ще се разтече. Сложете готовите крокети върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишното олио. Сервират се горещи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИНТЕРВЮ СЪС СЕБЕ СИ. АПОКАЛИПСИС - ОРИАНА ФАЛАЧИ - СИЕЛА
ИТАЛИАНСКО ЛЯТО - СЮ МУРКРОФТ - СИЕЛА
ПОД НЕБЕТО НА ТОСКАНА - ФРАНСИС МЕЙС - ХЕРМЕС
БЪЛГАРСКО - ИТАЛИАНСКИ РАЗГОВОРНИК - ХЕРМЕС
КРЪСТНИКЪТ - МАРИО ПУЗО - СИЕЛА
РИМСКА ТАЙНА - КАРЪН СУОН - СИЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- 50 приказни зимни фотографии на малки къщи, изолирани от света насред бялата пустош
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Оризови спагети
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Вина и сирена - кое с какво?
Коментари към Италиански оризови крокети със сирена