Италиански десерт Фиадоне
Необходими продукти:
1 чаена чаша рикота
1/4 чаена чаша захар
3 яйца
1 супена лъжица царевично нишесте
кората на 1 лимон
ванилова есенция
щипка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Ако предпочитате по-сладък вкус, използвайте повече захар. В сместа прибавете настърганата лимонова кора, ваниловата есенция и нишестето (може да замените царевичното с картофено). Разбийте всичко. След това сложете рикотата (може да използвате обикновена извара, но я минете през сито) и солта. Разбъркайте хубаво.
Застелете с хартия за печене дъното на форма с размери 18 х 18 см, изсипете получената смес, поставете във фурната за 45 минути и намалете температурата до 180 градуса. Десертът трябва да придобие златист цвят, но не бива да прегаря.
Остава най-трудната част: да изчакате да изстине :)
Разрежете на парчета и поднесете с чаша портокалов сок.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИНТЕРВЮ СЪС СЕБЕ СИ. АПОКАЛИПСИС - ОРИАНА ФАЛАЧИ - СИЕЛА
ИТАЛИАНСКО ЛЯТО - СЮ МУРКРОФТ - СИЕЛА
ПОД НЕБЕТО НА ТОСКАНА - ФРАНСИС МЕЙС - ХЕРМЕС
БЪЛГАРСКО - ИТАЛИАНСКИ РАЗГОВОРНИК - ХЕРМЕС
КРЪСТНИКЪТ - МАРИО ПУЗО - СИЕЛА
РИМСКА ТАЙНА - КАРЪН СУОН - СИЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- 50 приказни зимни фотографии на малки къщи, изолирани от света насред бялата пустош
- Ябълков сладкиш с грис
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Портокалово реване с грис
- Лимонови масленки с пудра захар
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Италиански горещ шоколад
Коментари към Италиански десерт Фиадоне