Ирландска яхния с агнешко, чесън и зеленчуци
Яхния с агнешко и картофи е класика, която поднасяме често на семейството си. Хубаво е понякога да разнообразяваме и обогатяваме рецептите, в случая с вино, подправки и много лук. А поднасянето е много интересно.
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин + още за сервиране
- 1,2 килограма агнешко месо (врат или плешка), нарязано на 4 парчета
- 2 моркова, нарязани на едро
- 2 стръка целина, едро нарязани
- по 6 стръка розмарин и мащерка
- 3 скилидки чесън
- 1/2 чаена чаша бяло вино
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- 2 картофа, нарязани на едро
- 5 глави лук, обелени и нарязани на четвъртинки
- ситно нарязана туршия от червено зеле за сервиране
- свежи подправки за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте в тенджера зехтина и в него на части изпържете месото, докато покафенее. Прехвърлете в чиния.
Намалете температурата на котлона и сложете морковите и целината в съда. Пържете 5 минути, докато леко започнат да покафеняват. Прибавете мащерката и розмарина, сложете чесъна (с обелките) и виното. Варете 5 минути, докато течността се редуцира наполовина. Върнете месото в тенджерата и сипете 2 чаени чаши вода, подправете.
Когато водата заври, намалете котлона и оставете ястието да къкри 1 час под капак.
След това добавете картофите и лука, гответе 30-40 минути, докато омекнат. Не сервирайте веднага, изчакайте 10 минути и тогава разпределете яхнията в купички. Във всяка сложете свежи подправки и малко червено кисело зеле. Сервирайте с препечен хляб.
delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Свинско със зеленчуци и ябълков сайдер на фурна
- Яхния с наденица и боб на тиган
Коментари към Ирландска яхния с агнешко, чесън и зеленчуци