Индийски зеленчукови хапки
Необходими продукти:
3 картофа
1/2 кочан цветно зеле
1 чаена чаша брашно
1,5 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица куркума
1/2 чаена лъжица къри
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
1/2 чаена лъжица асафетида
малка връзка магданоз
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Настържете картофите и цветното зеле на средно ренде. Сложете сол, подправките (може да използвате част от тях в зависимост от вкусовите ви предпочитания) и нарязания магданоз. Разбъркайте и изсипете брашното. Отново разбъркайте, трябва да се получи смес, от която може да оформите топчета. Направете такива с диаметър около 2,5 - 3 см и ги изпържете в нагорещената мазнина, а тя трябва да ги покрива напълно. След няколко минути пържене ги отделете от съда, за да не залепнат за дъното му. 5 - 6 минути са напълно достатъчни за приготвянето им, пържат се до образуването на златиста коричка, като ги обръщате периодично от всички страни. Извадете ги с помощта на решетъчна лъжица и ги подредете върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
Поднесете с любимия ви сос за зеленчуци.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
АЛКА ГРИЙНС саше * 10
ЕКО БАЛАНС ВИТАМИНИ 39 ПЛОДОВЕ / ЗЕЛЕНЧУЦИ таблетки * 60
ИСО ДЕТСКИ ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ - ЗЕЛЕНЧУЦИ KRU11207
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ИСО ДЪРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ В КОФА KRU12535
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Алкална диета
Коментари към Индийски зеленчукови хапки