Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Картофени кюфтенца с риба тон

Картофени кюфтенца с риба тон

Картофени кюфтенца с риба тон - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама картофи, нарязани на кубчета
  • 1 консерва от 200 грама риба тон на филета, прецедена
  • 1 стрък зелен лук, нарязан на ситно
  • 1/4 чаена чаша магданоз
  • 1 жълтък
  • 2 супени лъжици брашно
  • 3/4 чаена чаша галета
  • 1 цяло яйце

Начин на приготвяне:

Сварете картофите, докато омекнат (около 12 минути). Прецедете ги и ги върнете в тенджерата, след което отново ги поставете на горещия котлон. Разбъркайте ги и ги загрейте за 1 минута, за да се изпари от тях течността. Прехвърлете ги в купа и ги намачкайте. Добавете рибата, лука, магданоза и жълтъка. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Смесете продуктите.

Застелете тава с пекарска хартия и сипете брашното и галетата в две отделни чинии. В трета разбийте яйцето. Оформете от 1 чаена лъжица от картофената смес топче, което оваляйте в брашно, след това в яйце и накрая в галетата. Подредете върху приготвената тавичка и пригответе по същия начин останалата смес.

Загрейте около 5 сантиметра олио на дъното на тиган и изпържете кюфтенцата за около 3-4 минути, докато станат златисти и хрупкави.

Прехвърлете ги в чиния, постлана със салфетка, за да се отцедят.

Сервирайте с любим сос - чили, маринара, или пък само с кетчуп.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлАлт. медицинаДиетиСнимкиНовиниБотаникаЛечения