Киш с риба тон, картофи, лук и каперси
Необходими продукти
За тестото:
- 350 грама брашно
- 75 грама масло със стайна температура
- 1 яйце
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица сол (или на вкус)
- 1 чаена лъжица захар (или количество равно на солта)
- 1/2 чаена лъжица черен пипер (или на вкус)
За плънката:
- 100 грама лук
- 250 грама консерва риба тон в масло
- 1 картоф (около 100-120 грама)
- 1-2 супени лъжици нарязани каперси (или на вкус)
- 1 супена лъжица накълцан копър
- 1 супена лъжица олио
За сметаново-яйчената заливка:
- 200-250 милилитра готварска сметана с ниска масленост
- 3 големи яйца
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното с подправките (солта, захарта, бакпулвера, смлян черен пипер), добавете маслото и стрийте с ръце, за да се получат трохи.
Яйцата разбийте леко с прясното мляко и комбинирайте с първата смес. Направете тесто, което разточете във вид на кръг върху посипан с брашно плот. Поставете в подмазана с олио форма и разпределете равномерно, покривайки дъното и стените. След това приберете в хладилника за 30 минути.
Отцедете мазнината от консервата и накъсайте рибата на малки парчета.
Картофите обелете и нарежете на пръчици с дебелина 3 милиметра, измийте ги и бланширайте за 1-2 минути. Извадете ги с помощта на решетъчна лъжица от врящата вода и прехвърлете в съд, пълен със студена вода и лед. Няколко минути по-късно отцедете течността с помощта на гевгир.
Задушете до златисто нарязания лук в олио. Сложете го на дъното на дълбок съд. Следват рибата тон, картофите, каперсите и накрая накълцания копър. Разбъркайте всичко добре.
Извадете формата с тестото от хладилника и продупчете на няколко места основата с помощта на вилица. Разпределете равномерно плънката и залейте със смес от разбитите със сметаната яйца, подправени със сол и смлян черен пипер.
Изпечете киша в загрята фурна (175 градуса) за около 35-40 минути.
Изчакайте да се охлади 10 минути в съда и тогава извадете ястието от него.
Остава само да нарежете на парчета и да сервирате.
Добър апетит!
Снимка: ladyfoods.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПИЕС - АЙКЮ ПАМЕТ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Задушено пиле с картофи
Коментари към Киш с риба тон, картофи, лук и каперси