Печени картофени кръгчета с топинг от риба тон и крема сирене
Необходими продукти:
- 2 картофа
- 2 супени лъжици зехтин
- черен пипер, кимион, сол
За топинга:
- 50 грама пастет от риба тон
- 50 грама крема сирене
- лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете картофите (без да ги обелвате) на кръгчета с дебелина 0,5 сантиметра. Изсипете ги в купа, поръсете с подправките и налейте зехтина. Разбъркайте и оставете да престоят четвърт час.
След това подредете шайбите в тава върху лист пергамент и изпечете за 15 минути във фурната (предварително я загрейте на 200 градуса).
През това време направете нежен топинг, смесвайки пастета от риба тон с крема сиренето. Разбъркайте ги до еднородност и налейте лимонов сок на вкус.
Когато извадите от фурната готовите картофи, изчакайте да се охладят малко и върху всяко кръгче сложете по малко от пастета.
Украсете ястието със зелени подправки и му се насладете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПИЕС - АЙКЮ ПАМЕТ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПАЩЪРНАК И КАРТОФИ 190 г
АКТИВЕН ВЪГЛЕН таблетки 250 мг * 20
СТИКС КРЕМ - БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ КАРТОФИ 50 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
СТИКС КРЕМ-БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ ИЗЦЕДЕНИ КАРТОФИ 70 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Задушено пиле с картофи
Коментари към Печени картофени кръгчета с топинг от риба тон и крема сирене