Изискано руло
Необходими продукти:
За тестото
5 яйца
200 грама захар
100 грама брашно
2 с. л. какао
25 грама масло
1 ч. л. ванилова захар
За крема
150 грама шоколад
85 грама масло
150 грама пудра захар
5 с. л. прясно мляко
За плънката
3 банана
2 ябълки
3 с. л. масло
украса по избор
Начин на приготвяне:
Тестото: разбийте яйцата със захарта в продължение на 10 минути. Добавете брашното, ваниловата захар, какаото и маслото. Разбъркайте добре.
Застелете тава с намаслена хартия за печене и изсипете тестото върху нея. Сложете във фурната на 200 градуса и печете в продължение на 15 минути. След като извадите, оставете да изстине малко и навийте на руло заедно с хартията и оставете на топло място. Така рулото трябва да изстине до стайна температура, прави се, за да се запази формата.
Кремът: разтопете шоколада на водна баня. Затоплете млякото и към него прибавете пудрата захар и бъркайте, докато млечният сироп се сгъсти (около 5 минути).
Разбийте с миксер размекнатото масло (4 минути), прибавете сиропа и шоколада, разбъркайте до получаване на еднородна смес. Оставете да изстива, бъркайки периодично.
Плънката: обелете бананите и ябълките (вторите почистете от семената), нарежете ги на ситно. Запържете ябълките в маслото, докато омекнат (3 минути) и смесете с бананите.
Разгънете вече изстиналия блат, махнете хартията. Намажете равномерно с 1/3 от шоколадовия крем вътрешната страна, разпределете плънката и отново оформете руло. Отрежете от единия край парче 6-7 см по диагонал. Намажете го с крем и го залепете върху рулото така, че да се получи "клон". С останалия крем покрийте целия десерт. Направете бразди с помощта на вилица. Украсете по избор.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Лесно шоколадово руло - пънче
- Руло без печене
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Руло Фереро Роше
- Медено руло с орехи и мармалад
- Портокалово руло с яйца и ванилия
- Руло зебра с млечен крем и бисквитки
- Бързо руло със сухо мляко
Коментари към Изискано руло