Зрази с плънка от бекон и моцарела

Необходими продукти:
400 грама кайма
1 глава лук
2 яйца (1 за каймата и 1 за панировката)
5 супени лъжици галета (2 от тях за каймата, останалото - за овалване)
1 чаена лъжица сух босилек
2 скилидки чесън
подправки на вкус
6 ивици сурово пушен бекон
100 грама моцарела
2 супени лъжици брашно за овалване
4 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Овкусете каймата със ситно нарязания лук, подправките и сложете 1 яйце. Добавете намачкания чесън, босилека, галетата.
Омесете добре.
Моцарелата нарежете на 6 парчета.
Увийте всяко в бекон.
Разделете каймата на 6 равни части, с мокри ръце направете плоски основи, с които облечете сиренето в бекона.
Така приготвените зрази покрийте с брашно,
потопете в яйце
и завършете панировката с галета.
Изпечете ги в тиган с малко олио до златисто.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтета от хляб и коприва
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Доматена запеканка с кюфтета
- Спагети с пармезан, бекон и сметана
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Царевица на скара с бекон и масло
- Кюфтета в сметанов сос със зелени подправки
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
Коментари към Зрази с плънка от бекон и моцарела