Зрази с плънка от бекон и моцарела
Необходими продукти:
400 грама кайма
1 глава лук
2 яйца (1 за каймата и 1 за панировката)
5 супени лъжици галета (2 от тях за каймата, останалото - за овалване)
1 чаена лъжица сух босилек
2 скилидки чесън
подправки на вкус
6 ивици сурово пушен бекон
100 грама моцарела
2 супени лъжици брашно за овалване
4 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Овкусете каймата със ситно нарязания лук, подправките и сложете 1 яйце. Добавете намачкания чесън, босилека, галетата.


Омесете добре.

Моцарелата нарежете на 6 парчета.

Увийте всяко в бекон.

Разделете каймата на 6 равни части, с мокри ръце направете плоски основи, с които облечете сиренето в бекона.



Така приготвените зрази покрийте с брашно,

потопете в яйце

и завършете панировката с галета.


Изпечете ги в тиган с малко олио до златисто.



Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Печени картофени кръгчета в пакет от бекон с кашкавал
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Пилешки крилца в бекон на фурна
- Чеснови спагети с бекон и пармезан
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Пържен бекон с лук в легло от картофено пюре
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
- Печени кюфтета от субпродукти в було
Коментари към Зрази с плънка от бекон и моцарела