Златисти картофи в брашно

Необходими продукти:
700 грама картофи
1 - 2 супени лъжици брашно
40 милилитра растително олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, без да ги обелвате предварително. След това отцедете водата и оставете, докато обелката изсъхне достатъчно и се напука. Залейте ги със студена вода и веднага я излейте. Обелете картофите и ги нарежете на дебели парчета. Изпържете ги в олиото и към края на приготвянето добавете брашното. Разбъркайте енергично и изчакайте да се образува хрупкава коричка. Сложете сол на вкус. Може да поръсите с нарязан пресен магданоз и да поднесете с чеснов сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БАДЕМОВО БРАШНО 100 г ЗДРАВНИЦА
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
СИЛТОНА БРАШНО ОТ БЯЛ ТРЪН/КЮСПЕ 500 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ ШИПКОВО БРАШНО 250 г
ЗОЯ БИО КОКОСОВО БРАШНО 400 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Пилешки дробчета с лук
- Сладък картоф
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
Коментари към Златисти картофи в брашно