Златисти картофи в брашно
Необходими продукти:
700 грама картофи
1 - 2 супени лъжици брашно
40 милилитра растително олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, без да ги обелвате предварително. След това отцедете водата и оставете, докато обелката изсъхне достатъчно и се напука. Залейте ги със студена вода и веднага я излейте. Обелете картофите и ги нарежете на дебели парчета. Изпържете ги в олиото и към края на приготвянето добавете брашното. Разбъркайте енергично и изчакайте да се образува хрупкава коричка. Сложете сол на вкус. Може да поръсите с нарязан пресен магданоз и да поднесете с чеснов сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЛЕНЕНО БРАШНО 500 г
СИЛТОНА БРАШНО ОТ БЯЛ ТРЪН/КЮСПЕ 1 кг
БРАШНО СОЕВО ОБЕЗМАСЛЕНО 500 гр.
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КОПРИВА 250 г
ЗОЯ БИО КОКОСОВО БРАШНО 400 гр.
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Секирче, Посевно секирче, Тревен грах
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
Коментари към Златисти картофи в брашно