Златисти картофи в брашно

Необходими продукти:
700 грама картофи
1 - 2 супени лъжици брашно
40 милилитра растително олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, без да ги обелвате предварително. След това отцедете водата и оставете, докато обелката изсъхне достатъчно и се напука. Залейте ги със студена вода и веднага я излейте. Обелете картофите и ги нарежете на дебели парчета. Изпържете ги в олиото и към края на приготвянето добавете брашното. Разбъркайте енергично и изчакайте да се образува хрупкава коричка. Сложете сол на вкус. Може да поръсите с нарязан пресен магданоз и да поднесете с чеснов сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО КОКОСОВО БРАШНО 200 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И АРОНИЯ 250 г
НОВАЛАК ALLERNOVA AR 0-36 месеца 400 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КОПРИВА 250 г
БРАШНО ЛЕНЕНО 180 гр. БАЛЧО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Картофени шишчета с масло
- Намалете високата температура със суров картоф
- Рецепта за домашно самонабухващо брашно
- Пилешки воденички с картофи и босилек
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Гарнитура от картофени целувки и медальони с кашкавал
- Картофен сос с чесън и лимон
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
Коментари към Златисти картофи в брашно