Зелен лют салца сос с чесън
Необходими продукти:
12-15 зелени домати
5 скилидки чесън
1 глава лук
връзка кориандър
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица олио
1 люта чушка халапеньо
3 големи зелени чили чушки
1 супена лъжица сок от лайм
Начин на приготвяне:
Измийте зелените домати, обелете ги и разрежете на 4 части. Лука обелете, измийте и нарежете едро.
Почистете чушката халапеньо от семената. Чили чушките изпечете във фурната или върху скарата, след което обелете.
Смелете с помощта на блендер доматите, чушката халапеньо и лука за около 4-5 минути. Прибавете останалите продукти и разбийте до получаването на желаната консистенция.
Може да поднесете соса веднага, но ще бъде по-вкусен, ако престои една нощ в хладилника.
Добър апетит!
Снимка: powariha.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Салца
- Класическа доматена салца
- Доматена салца с репички (Чимол)
- Доматена салца с тофу и авокадо
- Доматена салца с маслини и соев сос
- Салца верде - зелен доматен сос
- Такос със сьомга и салца от ананас
- Ягодова салца с мед и босилек
- Пъстра картофена салата с млечна салца
- Фритата със салца от авокадо и домати
Коментари към Зелен лют салца сос с чесън