Зеленчуково рагу с месо
Говеждото месо е специфично: приготвя се по-дълго време от пилешкото и изисква по-голяма сериозност, но резултатът винаги е впечатляващ.
Необходими продукти:
600 грама говеждо
2 сладки чушки
1 среден морков
2 средни глави лук или 1 голяма
2 скилидки чесън
1/2 люта чушка
300 грама домати (консерва)
дафинов лист
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете говеждото на няколко парчета напречно на влакната и го сварете. Добавете нарязаните морков и половината от лука, дафиновия лист и 1 ч. л. сол. Увеличете котлона и когато всичко заври, намалете температурата и оставете да се вари в продължение на 1,5 час под капак.
Когато месото се свари, изключете котлона, но оставете тенджерата на него още 30 минути. След това извадете месото от бульона, изчакайте да изстине и го накъсайте с ръце (на нишки).
Останалия лук нарежете на полукръгчета, чушката накълцайте на тънки ивици и ги запържете за около 10 минути в растително олио. Когато зеленчуците омекнат, прибавете към тях чесъна (нарязан или настърган), лютата чушка, сол на вкус. Пържете около минута, разбърквайки непрекъснато. Идва ред на доматите: сложете и тях заедно със сока им и задушете за 5 минути. Добавете 350 мл от бульона, в който сте варили говеждото и самото месо. Задушете всичко в продължение на около 10 минути, бъркайки от време на време.
Преди да поднесете, украсете с магданоз и зелена салата.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
АМИКС УЕЙ ПРО ЕЛИТ ПРОТЕИН 85% 1000 гр.
ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
ОЛ НУТРИШЪН БИЙФ АМИНО таблетки * 300
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
- Говеждо виме
- Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино
- Задушено месо със сини сливи
- Говеждо месо с бейби моркови и бира
- Телешко по корейски с кълнове от боб мунг
- Яхния с телешко месо и грах
- Стек от говеждо месо - Брискет
- Азу по татарски
- Арабски кюфтета с кедрови ядки
Коментари към Зеленчуково рагу с месо