Зеленчукови топки
Необходими продукти:
500 грама картофи
500 грама тиквички
100 грама масло
1 яйце
100 грама кашкавал
майонеза
сол, пипер
Начин на приготвяне:
Настържете тиквичките и картофите на средно ренде, подсолете. Оставете за около 30 минути да се отцедят. Изстискайте добре, отстранете течността и прибавете нарязано масло. Подправете с пипер, сложете яйцето и разбъркайте. Намажете тава с мазнина, оформете топки и ги подредете в нея. Намажете ги с майонеза и изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 45 минути. След това поръсете с настърган кашкавал и запечете до получаване на златиста коричка (около 10 мин.).
Украсете с чери домати и магданоз! Сервирайте като гарнитура!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
ГАНЧЕВ ПЮРЕ АСОРТИ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ С МАСЛО 190 г
НАТРОЛ ДЖУС ФЕСТИВ капсули 60 + 60
УИ БЕЙБИ ЦЕДКА ЗА ПЛОДОВЕ 207
БУБА ДЕТСКИ МАГАЗИН СУПЕРМАРКЕТ LITTLE SHOPPING 008-911
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
Коментари към Зеленчукови топки