Зеленчукови мъфини със семена

Необходими продукти:
- 200 милилитра прясно мляко
- 25 грама масло или маргарин
- 100 грама спанак
- 250 грама брашно
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица сода за хляб
- 2 средни моркова, настъргани
- щедра щипка лют червен пипер на люспи и черен пипер
- 50 грама пармезан, настърган
- 75 грама микс семена (слънчогледово, тиквено, ленено и др.)
- 1 леко разбито яйце
Начин на приготвяне:
Към млякото сложете маслото и поставете на котлона на висока температура. След като маслото се разтопи, добавете спанака и оставете да заври течността. Свалете от котлона и пасирайте сместа в робот или с пасатор. Оставете 10 минути пюрето да се охлади.
В купа смесете брашното с набухвателите, сложете настъргания морков и подправките. Добавете по-голямата част от пармезана и семената, като запазите малка част от тях за поръсване накрая.
Яйцето разбъркайте в спаначеното пюре, след което смесете със сухите съставки.
Разпределете продуктите между 9 чашки за мъфини, предварително намазнени или покрити с хартийки за мъфини. Поръсете със семена и пармезан и печете 20-25 минути на 190 градуса, в предварително загрята фурна.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Кето мъфини с кокосово брашно и шоколад
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
- Картофени мъфини с бекон и кашкавал
- Перфектните бананови мъфини
- Кексчета от тиквички с бекон
- Бързи шоколадови мъфини в чаша
- Мъфини с боровинки
Коментари към Зеленчукови мъфини със семена