Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Зеленчукови кюфтета от цвекло и картофи

Зеленчукови кюфтета от цвекло и картофи

Зеленчукови кюфтета от цвекло и картофи - изображение

Необходими продукти:

  • 1 голяма глава цвекло
  • 6 средни картофа
  • 2 супени лъжици брашно
  • по 1 връзка магданоз и кориандър
  • 2 яйца
  • 6 супени лъжици олио (за пържене)
  • черен пипер
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Картофите и цвеклото обелете и настържете, магданоза и кориандъра накълцайте, след което смесете тези продукти и към тях прибавете брашното, подправките, яйцата и разбъркайте.

Оставете "тестото" за известно време, за да може да се отдели течността от зеленчуците, която отцедете, защото в противен случай кюфтетата ще се получат течни и ще се разпадат при термичната обработка.

Загребвайте с лъжица от сместа и слагайте в горещото олио. Изпържете кюфтетата на среден огън по около 4 минути от всяка страна.

Сервирайте ги със заквасена сметана като предястие или като гарнитура към месо.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиЛайфстайлАлт. медицинаИсторияСнимкиНовиниБотаникаЛечения