Зеленчукови кюфтета от цвекло и картофи

Необходими продукти:
- 1 голяма глава цвекло
- 6 средни картофа
- 2 супени лъжици брашно
- по 1 връзка магданоз и кориандър
- 2 яйца
- 6 супени лъжици олио (за пържене)
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Картофите и цвеклото обелете и настържете, магданоза и кориандъра накълцайте, след което смесете тези продукти и към тях прибавете брашното, подправките, яйцата и разбъркайте.
Оставете "тестото" за известно време, за да може да се отдели течността от зеленчуците, която отцедете, защото в противен случай кюфтетата ще се получат течни и ще се разпадат при термичната обработка.
Загребвайте с лъжица от сместа и слагайте в горещото олио. Изпържете кюфтетата на среден огън по около 4 минути от всяка страна.
Сервирайте ги със заквасена сметана като предястие или като гарнитура към месо.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Спаначени кюфтета със сирене и масло
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Кюфтета от спанак и ориз с чесън и лук
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Спаначени кюфтета с коприва
- Кюфтета от цвекло с чесън
- Люти кюфтета със спанак и булгур
- Кюфтета от броколи с млечен сос
Коментари към Зеленчукови кюфтета от цвекло и картофи