Зеленчукови кнедли
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 супена лъжица джинджифил, настърган
- 2 чаени чаши кафяви гъби, наситнени
- 300 грама микс зелева салата (1 пакет)
- 4 глави пролетен лук, наситнен
- 1/4 чаена лъжичка млян черен пипер
- 1 чаена лъжичка сусамово масло
- 2 супена лъжици соев сос
- 250 грама кръгли уонтон кори за кнедли
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън и сотирайте настъргания джинджифил. Добавете гъбите и гответе, докато се изпари водата им, след което изсипете пакета зелева салата и гответе, докато омекнат зеленчуците.
Овкусете с пролетен лук, черен пипер, сусамово масло и соев сос, разбъркайте, прехвърлете в купа и оставете настрана да се охлади.
Напълнете с 2 чаени лъжички от сместа едната половина от всяка кръгла кора за кнедли. Намажете краищата със студена вода, сгънете и притиснете.
Сварете кнедлите на водна баня, поставени върху решетка за готвене на пара, покрита с хартия за печене. Гответе ги на партиди за около 6 минути или докато омекнат. Сервирайте с гарнитура по избор.
Може да съхраните кнедлите във фризер до 3 месеца.
Приятен апетит!
healthylunchbox.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофени кнедли
- Картофени кнедли с кашкавал и плънка от шунка и лук
- Хлебни кнедли в гъбен сос с крема сирене и лук
- Рибени кнедли с крема сирене и лимон
- Кашкавалени кнедли в доматен сос
- Непалски пилешки кнедли - Момо
- Кнедли от извара с плънка от банан и шоколад
- Украински галушки със заквасена сметана
- Кайсиеви кнедли с ром и канела
- Кнедли от извара и грис с кайсиево сладко и златисто покритие
Коментари към Зеленчукови кнедли