Зеленчукови кексчета със сирене и чеснов сос
Необходими продукти:
1 тиквичка
150-200 грама сирене (обикновено или крема сирене)
100-150 грама чери домати
2 яйца
1 чаена чаша брашно
1 супена лъжица бакпулвер
200 грама нискомаслена заквасена сметана
1 лайм
2 стръка кориандър
чеснова подправка или сух чеснов сос
Начин на приготвяне:
Настържете ситно тиквичката и сиренето, смесете ги и към тях прибавете 2 яйца, част от сухата подправка с аромат на чесън, нарязаните домати. След това изсипете брашното, бакпулвера и разбъркайте всичко.
Полученото тесто изсипете в предварително подмазани формички за мъфини или използвайте форма за кекс.
Изпечете във фурната при температура от 190 градуса в продължение на 30-35 минути.
Направете сос, като към заквасената сметана прибавите от чесновата подправка, сока и кората от един лайм, нарязан кориандър и разбъркайте.
Поднесете зеленчуковите кексчета с ароматния сос.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бърз солен кекс със сирене и кисело мляко
- Солен кекс с шунка и кашкавал
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Царевичен солен кекс с маслини и ароматно масло
- Солен кекс с извара и сирене
- Бърз кекс с извара и масло
- Кекс от киноа и овесени ядки с ленено семе и сушени кайсии
- Солен кекс със сирене и копър
- Веган сладко-солен кекс със зеленчуци и ядки
- Солен пай с авокадо и бадемово брашно
Коментари към Зеленчукови кексчета със сирене и чеснов сос