Зеленчукова салата с булгур, чесън и зехтин
Необходими продукти:
булгур
краставици
домати
лук
чушка
консервирана царевица
настърган морков
сирене (може фета)
зелени подправки по избор
разтопено масло
зехтин
чесън
лимонов сок
сол
Количествата на продуктите определете според желания брой порции и вкусовите си предпочитания. Единствената задължителна съставка за тази салата е булгурът, зеленчуците са изцяло въпрос на избор.
Начин на приготвяне:
Сварете булгура (например 250 грама) във вода, чието количество да бъде два пъти повече от зърната. Приготвя се лесно и бързо, за около 15 минути на среден огън. Добавете разтопено масло и разбърквайте. Оставете да се охлади.
През това време почистете и нарежете избраните зеленчуци на малки парчета. Смесете ги с изстиналия булгур, сложете и сирене. Овкусете салатата със зехтин, лимонов сок, добавете мъничко чесън и сол на вкус. Разбъркайте всички продукти и може да поднесете.
Вкусно засищащо и полезно.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
ПРОМОАЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
- Салата от маслини и лук
Коментари към Зеленчукова салата с булгур, чесън и зехтин