Зеленчукова бутер пита с пармезан
Необходими продукти:
1 тиквичка
1 сладка чушка
3 домата
30 грама пармезан
250 грама бутер тесто
няколко стръка пресен магданоз
1/2 чаена лъжица смес от билки и подправки (подходящи са средиземноморските)
100 грама сирене (тип Сулугуни)

Начин на приготвяне:
Обелете тиквичката, нарежете я на кръгчета. Подсолете и оставете за известно време, за да може да си пусне сока, който след това отцедете.

Доматите нарежете също на тънки кръгчета.

Чушката почистете от семената и накълцайте на малки кубчета.

Разточете тънко тестото и го сложете в кръгла форма (застелете дъното й с пергамент), като покриете и стените на съда с него.

Подредете тънки парченца сирене върху основата, поръсете ги с малко настърган пармезан.

Следват кръгчетата тиквички, подправете.

Резени домати сложете отгоре и завършете с чушката.


Покрийте зеленчуците с настърган пармезан.

Изпечете питата за 40 минути при 180 градуса.

Изчакайте да се охлади, без да изваждате от фурната.
След това прехвърлете в подходящ съд и поръсете с магданоз.
Добър апетит!
Снимки: webspoon.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Банички със сирене
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Бутерки с яйчен крем и пудра захар
- Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
Коментари към Зеленчукова бутер пита с пармезан