Зеленчукова бутер пита с пармезан

Необходими продукти:
1 тиквичка
1 сладка чушка
3 домата
30 грама пармезан
250 грама бутер тесто
няколко стръка пресен магданоз
1/2 чаена лъжица смес от билки и подправки (подходящи са средиземноморските)
100 грама сирене (тип Сулугуни)
Начин на приготвяне:
Обелете тиквичката, нарежете я на кръгчета. Подсолете и оставете за известно време, за да може да си пусне сока, който след това отцедете.
Доматите нарежете също на тънки кръгчета.
Чушката почистете от семената и накълцайте на малки кубчета.
Разточете тънко тестото и го сложете в кръгла форма (застелете дъното й с пергамент), като покриете и стените на съда с него.
Подредете тънки парченца сирене върху основата, поръсете ги с малко настърган пармезан.
Следват кръгчетата тиквички, подправете.
Резени домати сложете отгоре и завършете с чушката.
Покрийте зеленчуците с настърган пармезан.
Изпечете питата за 40 минути при 180 градуса.
Изчакайте да се охлади, без да изваждате от фурната.
След това прехвърлете в подходящ съд и поръсете с магданоз.
Добър апетит!
Снимки: webspoon.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Банички със сирене
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
Коментари към Зеленчукова бутер пита с пармезан