Зелеви сарми с киноа и леща в доматен сос
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 100 грама сварена киноа
- 100 грама черна леща
- 250 грама овкусена кайма
- 1 червена чушка
- 70 грама царевица от консерва
- сол и черен пипер на вкус
- 8-10 листа прясно зеле
- 2 супени лъжици олио
за соса:
- 3-4 меки домата
- 1 супена лъжица олио
- 150 грама настърган кашкавал
- няколко стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
В тиган загрейте олиото, запържете нарязаните ситно лук червена чушка. Добавете каймата, лещата, киноата, царевицата, подправките и разбъркайте.

Всеки зелев лист напълнете с плънката, завийте плътно и подредете в тавичка.

Пригответе доматен сос от изброените продукти, залейте сармите с него, подправете с магданоз, поръсете с кашкавал и запечете за 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Сервирайте топли, гарнирани с кисело мляко. Добър апетит!
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ ДЕФЕНД МАСКА ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 1 л
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
ЯНГ ДЕФЕНД АМПУЛИ ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ С ИЗМИВАНЕ 7 мл * 5
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ШЕЙК ЯБЪЛКА прах 300 г
БЯЛА КИНОА 200 г ЗДРАВНИЦА
ЯНГ ДЕФЕНД ШАМПОАН ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 1 л
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Киноа - как се консумира и защо е полезна за здравето
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
- Зелеви сарми в гювеч с пушен бекон, ребра и кайма
- Гарнитура от киноа
- Палачинки от киноа с малиново сладко
- Сарми на тиган с плънка от сьомга, гъбен сос и ориз
- Постни лозови сарми с ориз и орехи
- Мариновано овче сирене в лозови листа на тиган
- Рецепти за лозови сарми с телешко месо
- Киноа
Коментари към Зелеви сарми с киноа и леща в доматен сос