Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Зелеви сарми в гювеч с пушен бекон, ребра и кайма

Зелеви сарми в гювеч с пушен бекон, ребра и кайма

от 14 окт 2016г.
Зелеви сарми в гювеч с пушен бекон, ребра и кайма - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1-2 броя консервирани зелки
  • 200 грама пушен бекон
  • 400 грама пушени свински ребра
  • 900 грама кайма /свинска, телешка или смес/
  • 2 глави лук, нарязани на ситно
  • 1 1/2 чаена чаша ориз
  • 2 супени лъжици сладък червен пипер
  • 4 дафинови листа
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • Отделете едно по едно листата от киселото зеле, като внимавате да не ги разкъсате.
  • Измийте ги под студена течаща вода, след което ги накиснете отново в студена вода, докато приготвяте плънката.
  • През това време сотирайте лука с 1 супена лъжица сладък червен пипер и бекона в тиган на средно силен огън. Бъркайте периодично.
  • След около 4-5 минути добавете каймата и подправете със сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
  • Разбъркайте и гответе още 3-4 минути, след което добавете ориза.
  • Разбъркайте добре и отдръпнете плънката от котлона.
  • Отцедете зелевите листа и покрийте дъното на гювеча с няколко от тях.
  • Върху тях подредете няколко пушени ребра.
  • Завийте сармите, като използвате 1-2 супени лъжици от плънката, в зависимост от тяхната големина.
  • Подредете един ред сарми върху ребрата, поставете 2 дафинови листа и няколко пушени ребра.
  • Поръсете с червен пипер и продължете да редите гювеча, като следвате същата последователност до изчерпване на продуктите.
  • Покрийте сармите с няколко зелеви листа и напълнете гювеча с вода.
  • Поставете капака и гответе на 180 градуса, без да загрявате предварително фурната в продължение на близо 2 часа.
  • Поднесете ги топли, гарнирани с пушените свински ребра и им се насладете.

Забележка!

Подредете зелевите сарми възможно най-плътно в гювеча, за да не се развият листата по време на готвенето.

Приятен апетит!

Снимка: slavorum.org

Още по темата:
  • Мързеливи сарми с прясно зеле Мързеливи сарми с прясно зеле
  • Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
  • Лозови сарми с агнешка кайма и сос Лозови сарми с агнешка кайма и сос
  • Сарми от прясно зеле с картофи и кайма в доматен сос Сарми от прясно зеле с картофи и кайма в доматен сос
5.0/5 1 оценка

Коментари към Зелеви сарми в гювеч с пушен бекон, ребра и кайма

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Зелеви сарми в гювеч с пушен бекон, ребра и кайма
    www.framar.bg 
    на 15 August 2025 в 19:05
    Коментирайте "Зелеви сарми в гювеч с пушен бекон, ребра и кайма"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Мързеливи сарми с прясно зеле
  • Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
  • Мусака с кайма, ориз и лозови листа
  • Лозови сарми с агнешка кайма и сос
  • Постни мързеливи сарми с гъби в доматен сос
  • Риба в зелеви листа (рибени сарми)
  • Печени сарми с плънка от ориз, гъби и маслини
  • Запечени сарми от козе сирене с домати и маслини
  • Сарми от листа ревен с кайма и ориз на фурна
  • Сармички от лапад с ориз
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни ИталияНазначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

от 15 авг 2025г.Прочети повече
Спасиха мъж с 12-милиметрова костица от риба в езика, причинила абсцесСпасиха мъж с 12-милиметрова костица от риба в езика, причинила абсцес

Спасиха мъж с 12-милиметрова костица от риба в езика, причинила абсцес

от 15 авг 2025г.Прочети повече
Един баща за синдрома на празното гнездо: Не трябва да запълваме празнина, а да намерим целЕдин баща за синдрома на празното гнездо: Не трябва да запълваме празнина, а да намерим цел

Един баща за синдрома на празното гнездо: Не трябва да запълваме празнина, а да намерим цел

от 15 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 30 дни, 5 часа и 47 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 35 дни, 9 часа и 9 мин.
Всички

АНКЕТА

Да се увеличи ли потребителската такса за здравноосигурените лица

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОСТ - НЕПРОЛ М гел 50 г

ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ФУКОИДАН капсули * 60

МЕТАЛЕН КАПАН ЗА ПЛЪХОВЕ K - 3003

ОЛАНЗАКОН таблетки 10 мг * 28 ФАРМАКОНС

АБОФАРМА МАГНЕФОРС ЛИКУИД + В6 СТИК с вкус на кола * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей 0.15% 30 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 15:55:10

АЦЦ 200 прах за перорален разтвор 200 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 15:53:43

ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей 0.15% 30 мл

Коментар на: Десислава от 15 авг 2025г. в 15:39:16

СИНТРОМ таблетки 4 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 15:04:32

ТЕСТ ЗА РАННА БРЕМЕННОСТ ПРЕСТО

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 14:47:52
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival