Зелева чорба
Необходими продукти за 8 порции:
- една зелка около 1 килограм
- зехтин за запръжка
- нарязана ситно глава лук
- два рендосани или нарязани на кубчета моркова
- 1 връзка магданоз
- 1/2 връзка керевиз
- щипка червен пипер
- 20 грама доматено пюре
- 1 люта чушка
- пресен копър, нарязан ситно
- 1 чаена лъжичка прясна мащерка
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте зехтин и направете запръжка на лука, морковите, керевиза, магданоза, червения пипер и пюрето. Прибавете нарязаното зеле и налейте вода, около два литра.
Намалете температурата и оставете течността да къкри на слаб огън. Накрая подправете с люта чушка, нарязана ситно, копър, мащерка и допълнително сол и черен пипер при необходимост.
Разсипете в купички, поднесете чорбата топла, гарнирана със заквасена сметана и препечени филийки хляб.
Добър апетит!
Източник: www.homecookingadventure.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Диета с Бонска супа (зелева супа)
- Зелева супа с моркови и кориандър
- Супа със зеле, наденица и сметана
- Супа за изгаряне на мазнините
- Крем супа с цветно зеле
- Зелева супа с ечемик и зеленчуци
- Лятна супа от цветно зеле с моркови и бял сос
- Зелева супа с боб, коприва и месо
- Супа със зеле и домати
- Супа от киселец, зеле и картофи със свински бульон
Коментари към Зелева чорба