Запечен ориз с домати, патладжани и моцарела

Необходими продукти:
- 1 голям патладжан
- 60 милилитра зехтин
- 1 стрък целина
- 1 среден морков
- 3 скилидки чесън
- глава лук
- 220 грама ориз
- 1,5 чаени чаши зеленчуков бульон
- 1 чаена лъжица доматено пюре
- около 3 супени лъжици нарязан риган„
- 120 грама моцарела
- 3 средни домата
- 1 чаена лъжица настъргана лимонова кора
- черен пипер и сол, ако предпочитате
Начин на приготвяне:
Нарежете всички зеленчуци, които преди това измийте и почистете от неизползваемите части. Чесъна намачкайте, а моцарелата нарежете на малки парчета.
В малко олио запържете патладжана и го извадете в чиния.
В същата мазнина изпържете лука заедно с целината и моркова, след това към тях прибавете доматите, ригана, чесъна и кората от цитруса.
Накрая изсипете в съда и суровия ориз. Нека всичко се приготвя в продължение на 2 минути.
Доматеното пюре разтворете в зеленчуковия бульон и налейте сместа при останалите продукти. Добавете патладжаните, подправете със сол и черен пипер.
Прехвърлете съдържанието на съда в подмазана тава, заравнете повърхността, върху която разпределете моцарелата.
Запечете ястието за около 20 минути във фурната при температура от 180 градуса.
Да ви е вкусно!
Източник: domohozyajka.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Как да премахнете горчивия вкус на патладжана
Коментари към Запечен ориз с домати, патладжани и моцарела