Запечен ориз с домати, патладжани и моцарела

Необходими продукти:
- 1 голям патладжан
- 60 милилитра зехтин
- 1 стрък целина
- 1 среден морков
- 3 скилидки чесън
- глава лук
- 220 грама ориз
- 1,5 чаени чаши зеленчуков бульон
- 1 чаена лъжица доматено пюре
- около 3 супени лъжици нарязан риган„
- 120 грама моцарела
- 3 средни домата
- 1 чаена лъжица настъргана лимонова кора
- черен пипер и сол, ако предпочитате
Начин на приготвяне:
Нарежете всички зеленчуци, които преди това измийте и почистете от неизползваемите части. Чесъна намачкайте, а моцарелата нарежете на малки парчета.
В малко олио запържете патладжана и го извадете в чиния.
В същата мазнина изпържете лука заедно с целината и моркова, след това към тях прибавете доматите, ригана, чесъна и кората от цитруса.
Накрая изсипете в съда и суровия ориз. Нека всичко се приготвя в продължение на 2 минути.
Доматеното пюре разтворете в зеленчуковия бульон и налейте сместа при останалите продукти. Добавете патладжаните, подправете със сол и черен пипер.
Прехвърлете съдържанието на съда в подмазана тава, заравнете повърхността, върху която разпределете моцарелата.
Запечете ястието за около 20 минути във фурната при температура от 180 градуса.
Да ви е вкусно!
Източник: domohozyajka.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ЦИКАТРИДИНА ТЕЧНА ПУДРА 120 мл NATURPHARMA
КОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
АБОФАРМА ЛИНОПРИКСОЛ ПЛЮС таблетки * 60
ДЕВА СЕРАМИДИ ХИДРАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Седемдневна оризова диета
- Ориз с гъби и чесън
- Как да си приготвите оризово брашно?
Коментари към Запечен ориз с домати, патладжани и моцарела