Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Запечен бял боб с червени чушки и пикантна наденица

Запечен бял боб с червени чушки и пикантна наденица

Запечен бял боб с червени чушки и пикантна наденица - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 чаена чаша зехтин
  • 500 грама едър бял боб
  • 4 скилидки чесън
  • 2 глави червен лук
  • 2 чаени чаши вода
  • 150 грама пикантен колбас/наденица
  • 600 грама консервирани печени чушки
  • по връзка магданоз и копър
  • 1/4 чаена чаша червен винен оцет
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на полукръгчета, които изпържете за около 15 минути на среден огън в 2 супени лъжици зехтин. Добавете наситнения чесън, нека се приготвя, докато омекне и тогава свалете съда от котлона.

Включете фурната на 190 градуса.

Измийте боба, изсипете в тенджера и варете на слаб огън 30-40 минути (зърната трябва да омекнат, но не да се разваряват). След това прехвърлете в голяма тава, добавете лука, налейте 3 супени лъжици зехтин и 2 чаши вода. Разбъркайте, покрийте съда с лист алуминиево фолио и поставете във фурната за час и половина. По време на готвенето може да долеете още вода, за да не прегори ястието.

Половин час преди бобът да бъде напълно готов, сложете пикантната наденица или колбас по избор, а 15 минути преди да изключите фурната, към вкусната смес в тавата прибавете нарязаните чушки (заедно със соса от консервата), накълцаните магданоз и копър, винения оцет, доматеното пюре, сол и смлян черен пипер. Разбира се, разбъркайте всичко, преди да върнете ястието да се допече.

Преди да сервирате, напръскайте боба със зехтин.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноНовиниЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайл