Запечен бял боб с червени чушки и пикантна наденица
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 500 грама едър бял боб
- 4 скилидки чесън
- 2 глави червен лук
- 2 чаени чаши вода
- 150 грама пикантен колбас/наденица
- 600 грама консервирани печени чушки
- по връзка магданоз и копър
- 1/4 чаена чаша червен винен оцет
- 2 супени лъжици доматено пюре
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на полукръгчета, които изпържете за около 15 минути на среден огън в 2 супени лъжици зехтин. Добавете наситнения чесън, нека се приготвя, докато омекне и тогава свалете съда от котлона.
Включете фурната на 190 градуса.
Измийте боба, изсипете в тенджера и варете на слаб огън 30-40 минути (зърната трябва да омекнат, но не да се разваряват). След това прехвърлете в голяма тава, добавете лука, налейте 3 супени лъжици зехтин и 2 чаши вода. Разбъркайте, покрийте съда с лист алуминиево фолио и поставете във фурната за час и половина. По време на готвенето може да долеете още вода, за да не прегори ястието.
Половин час преди бобът да бъде напълно готов, сложете пикантната наденица или колбас по избор, а 15 минути преди да изключите фурната, към вкусната смес в тавата прибавете нарязаните чушки (заедно със соса от консервата), накълцаните магданоз и копър, винения оцет, доматеното пюре, сол и смлян черен пипер. Разбира се, разбъркайте всичко, преди да върнете ястието да се допече.
Преди да сервирате, напръскайте боба със зехтин.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
ВИ-ШЕЙП ВИ-ШРЕД ТЕРМОГЕНЕН ФЕТ БЪРНЪР капсули * 150
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г 6853
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Рецепти за домашен бахур
- Бобови култури
- Наденички с гъби и лук
- Запечен боб с наденица и чесън
- Тортила питки с наденица и яйца
- Рецепти за бобена яхния
- Палачинки от боб и овесени ядки
- Боб с кренвирш и кашкавал на фурна
Коментари към Запечен бял боб с червени чушки и пикантна наденица