Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Запечен боб с бекон и лук

Запечен боб с бекон и лук

Запечен боб с бекон и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 1-1,5 чаени чаши боб (какъвто сорт предпочитате)
  • 400 грама бекон (свински гърди)
  • 1 средно голяма глава стар лук
  • 2 супени лъжици горчица
  • 50 милилитра кленов сироп
  • 2 супени лъжици доматен сос
  • сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Сварете в продължение на час предварително накиснатия за една нощ в студена вода боб. Отцедете течността и я запазете.

боб

Сложете в тенджера 300 грама от бекона, нарязан на кубчета, както и обелената глава лук (цяла).

бекон

След това изсипете боба, сложете горчицата, кленовия сироп, доматения сос, подправете на вкус и залейте с отварата.

боб

Щом сместа заври, затворете съда с капак и оставете ястието да се приготвя на бавен огън 2 часа.

боб

След това прехвърлете в тава или глинено гърне.

боб

Покрийте с останалия бекон, който сте нарязали на тънки ивици.

бекон

Запечете във фурната на функция "грил", докато беконът се зачерви.

бекон

Вече може да се насладите на гозбата.

боб


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиНовиниХрани и ястияДиетиБотаникаЛайфстайл