Запечен боб с бекон и лук
Необходими продукти:
- 1-1,5 чаени чаши боб (какъвто сорт предпочитате)
- 400 грама бекон (свински гърди)
- 1 средно голяма глава стар лук
- 2 супени лъжици горчица
- 50 милилитра кленов сироп
- 2 супени лъжици доматен сос
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете в продължение на час предварително накиснатия за една нощ в студена вода боб. Отцедете течността и я запазете.

Сложете в тенджера 300 грама от бекона, нарязан на кубчета, както и обелената глава лук (цяла).

След това изсипете боба, сложете горчицата, кленовия сироп, доматения сос, подправете на вкус и залейте с отварата.

Щом сместа заври, затворете съда с капак и оставете ястието да се приготвя на бавен огън 2 часа.

След това прехвърлете в тава или глинено гърне.

Покрийте с останалия бекон, който сте нарязали на тънки ивици.

Запечете във фурната на функция "грил", докато беконът се зачерви.

Вече може да се насладите на гозбата.

Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
КАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
ВИ-ШЕЙП ВИ-ШРЕД ТЕРМОГЕНЕН ФЕТ БЪРНЪР капсули * 150
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Боб с наденица и кисело зеле
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Коя е най-евтината суперполезна храна?
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
- Пържен бекон с лук в легло от картофено пюре
- Бобови култури
Коментари към Запечен боб с бекон и лук