Запечено пилешко с ориз и моцарела
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши сварен ориз
- 2 чаени чаши сготвено пилешко месо - накъсано
- 2 стръка задушен зелен лук
- 4 супени лъжици крема сирене
- 1/2 чаена чаша сметана
- 1 1/2 чаена чаша настъргана зряла моцарела
- сол, пипер и масло
Начин на приготвяне:
В купа смесете ориза, пилешкото, зеления лук, сметаната, крема сиренето и 1 чаша от моцарелата.
Разбъркайте и подправете.
Сложете сместа в добре намазнен с масло чугунен тиган. Изравнете и поръсете с останалата половин чаша настъргана моцарела.
Печете на 180 градуса, докато сиренето стане златисто.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tastemade.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз
- Оризови спагети
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
Коментари към Запечено пилешко с ориз и моцарела