Запечени цели картофи с масло, чесън и магданоз
Необходими продукти:
1 килограм картофи
100 грама масло
1 глава чесън
копър
магданоз
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Смесете размекнатото масло с намачкания чесън и нарязаните копър и магданоз, разбъркайте добре сместа.
Измийте добре картофите, без да ги обелвате и ги сварете (15 минути). След това отцедете водата и избършете картофите с кърпа. Стиснете всеки от тях, за да се напукат и в образувалата се цепнатина сложете по една чаена лъжичка от ароматната маслена плънка. Овкусете със сол и черен пипер.
Поставете ги във фурната за 10 минути при 180 градуса или докато се появи невероятния аромат на печени картофи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Картоф
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
Коментари към Запечени цели картофи с масло, чесън и магданоз