Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Запечени ньоки със сирене и кейл

Запечени ньоки със сирене и кейл

Запечени ньоки със сирене и кейл - изображение

Необходими продукти:

  • 1 опаковка от 400 грама ньоки
  • 220 грама почистен и нарязан кейл
  • 3 пресовани скилидки чесън
  • 2 супени лъжици масло
  • 2 супени лъжици бяло пшенично брашно
  • 1 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • 50 грама сирене чедър - настъргано
  • 1 супена лъжица лимонова кора
  • 1/2 чаена чаша настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Намажете керамична тавичка с масло и я оставете настрана.

Сварете ньоките според указанието на пакета. Минута преди да свалите от котлона, добавете кейла, след това прецедете.

Запържете пресованите скилидки чесън в кравето масло на средна степен на котлона. Разбъркайте брашното в маслото и излейте млякото към сместа. Варете, докато заври и соса леко се сгъсти. Добавете лимоновата кора и чедъра. С получения сос полейте ньоките и прехвърлете в приготвената тавичка. 

Поръсете с настърган пармезан и печете на 200 градуса за 20 минути, докато ястието придобие златист цвят.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети