Запечени ньоки със сирене и кейл

Необходими продукти:
- 1 опаковка от 400 грама ньоки
- 220 грама почистен и нарязан кейл
- 3 пресовани скилидки чесън
- 2 супени лъжици масло
- 2 супени лъжици бяло пшенично брашно
- 1 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 50 грама сирене чедър - настъргано
- 1 супена лъжица лимонова кора
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Намажете керамична тавичка с масло и я оставете настрана.
Сварете ньоките според указанието на пакета. Минута преди да свалите от котлона, добавете кейла, след това прецедете.
Запържете пресованите скилидки чесън в кравето масло на средна степен на котлона. Разбъркайте брашното в маслото и излейте млякото към сместа. Варете, докато заври и соса леко се сгъсти. Добавете лимоновата кора и чедъра. С получения сос полейте ньоките и прехвърлете в приготвената тавичка.
Поръсете с настърган пармезан и печете на 200 градуса за 20 минути, докато ястието придобие златист цвят.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ньоки с гъби и сос от крема сирене
- Огретен от картофени ньоки с гъби и сметана
- Класически картофени ньоки
- Пържени панирани ньоки
- Ньоки от сирена с яйца и масло
- Печени ньоки с тиква и градински чай
- Ньоки в доматен сос с лук
- Ньоки от извара с пармезан
- Сладки ньоки с лешници и йогурт
- Сотирани картофени ньоки с рукола и кашкавал
Коментари към Запечени ньоки със сирене и кейл