Запечени макарони с шунка

Необходими продукти:
250 грама макарони
1,5 л вода
200 грама шунка
60 грама твърд кашкавал
2 яйца
250 мл прясно мляко
сол, смлян черен пипер, индийско орехче - на вкус
3 с. л. настърган кашкавал за поръсване
2 с. л. зелен лук за поръсване
50 грама масло
Начин на приготвяне:
Сложете макароните в посолена вряща вода и варете до готовност. Шунката нарежете на малки парчета, настържете кашкавала.
Намажете с масло съда, в който ще печете, сложете част от макароните, след това кашкавал и шунка. Най-горният слой трябва да бъде от макарони.
Разбийте яйцата с млякото, посолете, подправете. С тази смес залейте макароните и върху всичко това сложете парченца масло.
Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса в продължение на около 40 минути. 10 минути преди да извадите от фурната, поръсете запеканката с настърган кашкавал и нарязан зелен лук.
Преди да се сервира е добре да изстине малко. Поднася се със зеленчукова салата.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Паста орзо със зеленчуци
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Двуседмична диета с паста
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
Коментари към Запечени макарони с шунка