Запечени макарони с маслини, пеперони и моцарела

Представете си да комбинирате двете най-добри италиански ястия - пица и паста. В тази рецепта правим точно това - взимаме типичните продукти и вкус на пицата и ги съчетавате с апетитен сос от телешка кайма и домати. Вижте как.
Необходими продукти:
- 300 грама фусили
- 2 супени лъжици зехтин
- 220 грама гъби
- 500 грама телешка кайма
- 1 глава лук
- 1/2 чаена чаша червена или зелена чушка
- 2 скилидки чесън
- 1/2 чаена лъжица сух босилек или 2 чаени лъжици свеж
- 1/2 чаена лъжица сушен риган
- 1/4 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
- 400 грама сос за пица (от консерва или домашен)
- 1 консерва от 400 грама нарязани домати
- между 80 и 150 грама обезкостени нарязани маслини (количеството варира според вкуса ви)
- 150 грама пиперони
- сол и черен пипер на вкус
- 300 грама настъргана моцарела
Начин на приготвяне:
Сварете пастата, както е указано на пакета.
Нарежете гъбите и ги запържете в зехтина. Когато покафенеят, ги извадете и оставете настрана.
В тигана сложете нарязания на ситно лук и телешката кайма. Разбъркайте ги, за да се раздроби месото. Добавете наситнената чушка и смачкайте двете скилидки чесън. Продължете да готвите, като не спирате да бъркате, докато месото покафенее.
Прибавете босилека, ригана и лютия пипер, следват соса за пица и доматите, заедно с маслините и наситнените парченца салам чоризо. Добавете гъбите и оставете ястието да къкри, докато сосът се сгъсти. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Смесете готовия сос с пастата. Намажете със зехтин малка правоъгълна тавичка и изсипете половината смес вътре. Настържете 1/2 от моцарелата и отгоре сложете останалите макарони, завършете с другата част от сиренето.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-35 минути, докато сиренето покафенее.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruce.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Зеленчукова салата с макарони и маслини
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Панирани шницели от кайма
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
Коментари към Запечени макарони с маслини, пеперони и моцарела