Запечени домати с кашкавал и плънка от сметана, орехи и чесън
Необходими продукти:
- 4 големи домата или 8 средни
- 150 грама настърган кашкавал
- 100 грама заквасена сметана (с невисока масленост)
- 2 - 3 скилидки чесън
- 1 чаена лъжица нарязан пресен магданоз
- 2 супени лъжици счукани орехи
- сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Отрежете горната част на доматите (капачето), след това старателно отстранете меката вътрешност, за да се получат "съдове", които да напълнете с ароматна плънка.
Последната направете, смесвайки сметаната, намачкания чесън, нарязания магданоз, орехите и сол на вкус. Може да добавите и малко от изрязаната вътрешност на доматите.
Напълнете "купичките" с получената плънка и поръсете с настърган кашкавал.
Доматите може да се консумират, приготвени само така. Но много вкусно се получава и ако ги запечете във фурната. За целта ги затворете с "капачетата", които изрязахте в началото, и поставете в загрята до 150 градуса фурна, докато кашкавалът се разтопи.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени домати с аспержи и скариди
- Печени домати с яйца и кашкавал
- Домати с плънка от ориз, моцарела и спанак
- Пълнени домати с яйце
- Пълнени домати с прясно козе сирене
- Пълнени домати с пилешка салата
- Пълнени домати с гъби, хляб, кашкавал и яйце
- Предястие от домати с плънка от риба тон, майонеза и маслини
- Печени домати с кайма и кашкавал
- Пълнени домати с боб и риба тон
Коментари към Запечени домати с кашкавал и плънка от сметана, орехи и чесън